O nou intalnire la Senat pe Statut

Ieri la Senat, a fost introdusa pe ordinea de zi a Comisiilor Juridica si de Aparare propunerea legislativa ce are in vedere promovarea Proiectului de Statut al Politistului de penitenciare. Desi comisiile trebuiau sa faca un raport comun pe acest proiect de lege, acest lucru nu a fost posibil deoarece pe langa cele 10 amendamente depuse de FSSP si Publisind la precedentul termen, au fost introduse pe ultima suta de metri si o multitudine de alte amendamente la solicitarea FSANP.

Acest lucru a condus la o solicitare din partea membrilor Comisiei juridice de a cere a fi amanata discutia pentru inca o saptamana, lucru care punea in pericol discutarea acestor amendamente si trecerea acestui proiect prin aprobare tacita in forma propusa de Guvern, forma care ne dezavantaja in mod clar. Asta si din cauza ca o amendare consistenta a proiectului conducea catre acel risc.

Fiind prezent la Comisia de aparare, desi trendul era de a asuma solutia celor de la Comisia juridica, am reusit sa le prezint o situatie mai detaliata a istoricului acestui proiect si sa conving membrii comisiei de necesitatea unei dezbateri aprofundate, drept pentru care Comisia de aparare, in unanimitate, a hotarat prelungirea termenului de 45 de zile cu inca 45 de zile, sens in care vor dispune invitarea la lucrarile comisiei a reprezentantilor MJ, ANP si a reprezentantilor organizatiilor sindicale.

Speram ca astfel sa reusim sa modificam in aceasta camera a Parlamentului Romaniei, strict acele prevederi care dauneaza personalului si sistemului in ansamblul sau. Doresc sa transmit pe aceasta cale rugamintea ca macar acum cand exista riscul de a contribui la promovarea unui Statut care reduce mult din aspectele pozitive ce se regaseau in vechiul Statut sa avem intelepciunea de a promova acum strict acele lucruri care ajuta personalul.

 

Un răspuns la „O nou intalnire la Senat pe Statut”

  1. „Doresc sa transmit pe aceasta cale rugamintea ca macar acum cand exista riscul de a contribui la promovarea unui Statut care reduce mult din aspectele pozitive ce se regaseau in vechiul Statut sa avem intelepciunea de a promova acum strict acele lucruri care ajuta personalul.”

    Nu știu daca merită efortul. De fapt sunt sigur că nu merită! Trăim in filmul altora. Să-i lăsăm să își facă numărul, să vedem ce lasă în urmă. Apoi vom râde, căci vom găsi fumegând lumânarea care le-a luminat mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *