Neputința directorului Timiș de la Oradea dăunează grav Sistemului penitenciar

Am crezut că problemele generate de directorul Timiș de la Penitenciarul Oradea sunt datorate doar unor situații conjuncturale. Am greșit.           Am discutat cu el să ajutăm în situația în care este posibil acest lucru, am discutat cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor în ideea că doar, doar lucrurile se vor urni și problemele de la Oradea se vor rezolva. Din păcate problema este directorul  Penitenciarului Oradea, comisar șef Timiș Ciprian. Și nu greșesc dacă îl introduc în această poveste și pe directorul adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, comisar Săvescu Vlad. Pentru că este la fel de vinovat.

Pentru că nu poți încălca legea cu bună ștință, distrugând practic filozofia funcționării unui sistem, singura ta motivație fiind aceea că nu îți mai aprobă Guvernul să depășești plafonul de 180 de ore suplimentare. Și ca să înțelegeți de fapt problema, o readuc în actualitate, deși nu sunt 6 luni de când am crezut că am reintrat în normalitate.

Astfel, directorul penitenciarului Oradea, Ciprian Timiș, cu de la sine putere, cu girul directorului adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar Săvescu Vlad, au hotărât ei (că doar la noi la Oradea se poate) că ar fi bine să mai anuleze unele funcții doar pentru că nu erau în stare să gestioneze personalul aflat în subordine, în a acoperi toate misiunile operative. La început lucrurile am crezut că sunt o glumă generată de lipsa de personal și am convenit ca în luna August, odată cu definitivarea colegilor nou încadrați, să se revină la  revenirea în legalitate. Cu implicarea structurii operative din Administrația Națională a Penitenciarelor, a reintrat în legalitate și conducerea Penitenciarului Oradea. Ce ne-a mirat a fost faptul că au îndrăznit să o facă, în condițiile în care modificarea prevederilor Planului de pază și apărare al unui penitenciar, Biblia funcționării sistemului operativ, se face cu avizare a directorului regional, a structurii de specialitate din ANP și aprobarea directorului general.

Și ce să vezi, directorul Timiș le-a dat cu flit la fraieri(a se citi cei enumerați anterior cu avizele și aprobarea) că nu poți să-i numești altfel dacă băiatul ăsta împuternicit de vreo doi ani reușește să facă ce vrea. Și asta cu girul, repet, al unuia, pe numele lui Săvescu Vlad și ăsta împuternicit cincinal(A ajuns un obicei în sistem, că doar așa te folosești de oamenii fară genunchi – ÎMPUTERNICIȚII. Și sunt toți împuterniciți. Unii au coloană, dar sunt puțini) ca și Timiș, director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, care ar trebui să fie primul care să spună stop.

Nu numai că nu a făcut-o prima dată(este posibil să mai fi fost, dar abia anul trecut am aflat de aceste situații), dar a convenit iar alaltăieri, cu împuternicitul Timiș, să mai anuleze niște posturi, cum au mai făcut. Motivarea legată de limitarea situației de a depăși pragul de 180 de ore suplimentare stabilite de Guvern. Deci nici măcar nu iau în calcul încadrarea în fondul de timp al lunii, ei deja au în cap depășirea FTL. Și cum vor să o facă? Prin anularea unor posturi. Care? Aceleași ce au fost în discuție în vară: dispecerat, post control-femei, nu ne-ar mira să fie și altele. Tot cu încălcarea prevederilor legale. Poate de data asta conducerea ANP va înțelege că împuternicirea în continuare a acestor habarniști(Nu pot să-i numesc altfel pe unii care reușesc să conducă un penitenciar după ureche. Ăștia sunt în stare să desfințeze tot și să fie șefi peste nimic doar ca să-și țină de scaun) este dăunătoare sistemului. Asta în condițiile în care acum Oradea are încadrare de peste 90% în operativ.

Poate că nici conducerea MJ nu mai doarme și reușesc să întrerupă astfel de practici. Măcar de sănătatea managerială a sistemului să se îngrijească, dacă de altceva nu sunt în stare. 

6 răspunsuri la „Neputința directorului Timiș de la Oradea dăunează grav Sistemului penitenciar”

 1. Și la MCiuc a poposit o reminiscență comunistă venită tot de pe plaiuri orădene și tot cu o gândire de atotputernic – legea e pentru fraieri. Are impresia că face o favoare sistemului, dar face doar umbră…

 2. Acest Timis este un individ toxic. Din pacate, este cam incompetent, nu se are deloc cu managementul.
  Nu stie motiva personalul din subordine, nu intelege prevederile legale, interpretand totul in mod personal.
  Mai mult, este cam mincionos. Ce este astazi, nu este valabil si maine.

 3. Managementul lui Timis este dezastruos: da libere cu duiumul, in timp ce concediile de odihna se aduna vertiginos.
  Si atunci cand face aceste lucruri, schimburile nu au insotire, schimbator, sef schimb.
  Dezamagitor, ca si pilele politice care il sustin. O sa il roada galbenarea/ hepatita

 4. Timis acesta este un mare mincinos. Nu respecta planul de paza al penitenciarului.
  Nu respecta regulile stabilite prin OMJ-uri, facand totul dupa ureche.
  Sa speram ca ANP/MJ o sa ii rupa aceste urechi si o sa uite sa il mai imputerniceasca in functie de director / pe care nu o merita. Toata viata a fost sluga unui agent. La prevenire, initial. Acum, sluga unui agent de la plimbare de la Tulcea.
  Cei avizati stiu ce vorbesc …

 5. Cand da libere agentilor, Timis uita sa ii dea libere si domnisoarei sefe de la Reintegrare.
  Caci, vezi doamne, are principii serioase.

  Halal principii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *