Mulțumesc pentru tot, AURELIAN OPREA

Nu am făcut niciodată asta pentru un director al Administrației Naționale a Penitenciarelor sau din teritoriu, sau pentru alți ofițeri sau agenți.  Poate că trebuia. Sigur ar fi trebuit. Și au fost vreo doi…A fost Băla, a fost Stancovici, Bejan, Dumnezeu să-l ierte, Bălă director la Tg-Jiu și Craiova, Boitor de la Satu Mare, Popescu de la Tg-Jiu, Itu de la Aiud și alții, mulți, care au schimbat sistemul acesta și care nu o sa-i regăsiți printre cei cărora sistemul le-a mulțumit. Am zis să nu amestec lucrurile. Eram ,,inamici”. Dar cred că este o eroare. Ei sunt cei ce s-au văzut, care au făcut posibile multe și care mulți dintre ei au plătit pentru efort și îndrăzneală. Cu bune și cu rele,  ei au fost cei care împreună cu oamenii ce i-au condus, au schimbat sistemul. Și l-au schimbat în bine.

Între acești oameni de mai sus, a fost și un om care mulți ani de zile din postura de director adjunct la DEA, în ultimul timp Director General Adjunct, a făcut posibil ca tot acest colos logistic, pus în mișcare pentru buna funcționare a sistemului să fie funcțional chiar și atunci când toate semnalele au fost că ne prăbușim. Acest om se numește AURELIAN OPREA, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor. A ieșit la pensie ieri și se regăseste printre ultimii samurai ai SISTEMULUI PENITENCIAR. Mai sunt vreo doi si după  ce vor pleca si aceștia s-au dus timpurile când strângeai o mână și aveai un cuvânt. Încep timpurile progresiștilor. Cu tot ce sacrifică ei. Mai puțin statuile lor.

Vă mulțumesc domnule AURELIAN OPREA! Și prin dumneavoastră tuturor celor care au făcut posibilă schimbarea.

4 răspunsuri la „Mulțumesc pentru tot, AURELIAN OPREA”

 1. A fost un pionier al celor care au inteles din start ca sindicatele nu sunt un moft sau o piedica in calea bunei functionari a sistemului.
  El a fost omul care permanent a considerat ca este benefic sa speculezi orice idee venita dinspre sindicate, constient fiind ca vor fi sustinute indiferent de situatie.
  Multumesc in nume personal dar si in numele tuturor colegilor pentru deschiderea de care a dat dovada.
  Ii urez omului pe care toti il stiam ca „Oprică”, sa aiba parte de sanatate, fericire si sa i se indeplineasca pana si cele mai ascunse ganduri.
  Cu deosebita stima.
  Giovani STERE

 2. OAMENII părăsesc sistemul și lasă în urmă persoane și tot mai puțini oameni. Păcat că sistemul în loc să încerce să păstreze profesioniștii, îi promovează pe cei putrezi…

 3. Frumos domnule Florin! Felicitări pentru articol!
  Domnului DGA Rică Oprea îi urez sănătate, împliniri și liniște sufletească!
  Și pentru că suntem în 2024 vă urez un sincer și călduros La Mulți Ani!

 4. Este un gest frumos si admirabil sa recunoastem si sa apreciem munca si efortul depus de oamenii care au contribuit la schimbarea sistemului penitenciar. Este adevarat ca multi dintre acestia nu au fost rasplatiti sau recunoscuti pentru eforturile lor, dar merita toata admiratia si recunostinta noastra. Fie ca numele dumneavoastra, domnule Aurelian Oprea, sa ramana vesnic in memoria sistemului penitenciar si sa serveasca ca un exemplu pentru cei care vin dupa dumneavoastra. Multumesc pentru tot ceea ce ati facut si va doresc numai bine in viata de pensionar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *