Motivat de urgenta gasirii unor solutii rezonabile, sindicatele din sistemul penitenciar fac un demers comun de intrunire a Comisiei mixte privind sistemul penitenciar

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciarelor, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, alaturi de alte organizatii sindicale  solicita intrunirea Comisiei mixte privind sistemul penitenciar. Mai jos solicitarea:

 

Nr. 42/FSSP/11.12.2017

Catre

Ministrul Justitiei

Domnul Tudorel Toader

Directorul General ANP

Domnul comisar sef de penitenciare Marian DOBRICA

Stimate domnule ministru

Stimate domnule director general

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciarelor, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, reprezentativitate constatata prin Decizia 11 din 22.11.2017 de Tribunalul Gorj, va solicita intrunirea Comisiei mixte privind sistemul penitenciar cat mai urgent posibil, cu doua probleme principale pe ordinea de zi:

  1. statutul special (transmiterea variantei extinse a proiectului de modificare catre Camera deputatilor spre conexare sub forma de amendamente cu proiectul depus initial de MJ)
  2. orele suplimentare (necesitatea propunerii de amendamente la proiectul legii pentru aprobarea OUG 90/2017 – B629/2017 – in vederea platii orelor suplimentare necompensate cu timp liber in anul 2017)

 

Pentru pct 2, transmitem propunerea de amendament (aprobarea OUG 90/2017 cu modificari):

La art 10, dupa alin (3) se include un alineat nou:


(4) Prin excepție de la prevederile art. 8, pentru personalul prevăzut la alin. (3) din prezentul articol, munca suplimentară necompensată cu timp liber pana la data de 31.12.2017, avand in vedere lipsa de personal din instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, va fi platita cu o majorare de 100% calculata la solda de functie/salariul de functie, care se include in drepturile salariale pentru luna decembrie 2017.

 

Cu deosebita consideratie,

____

Florin Schiopu

Presedinte

Federatia Sindicatelor din

Sistemul Penitenciar

Tel: 0728.22.28.60

E-mail: florin.schiopu15@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *