Ministerul Finantelor incearca marea cu degetul…

Pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost pus în dezbatere publica un proiect de ordonanță ce ar trebui sa reglementeze salarizarea si nu numai pentru anul 2023. Proiectul reprezinta o trecere în revista a prevederilor legale ce se modifica fata de ce este reglementat in prezent. O suma de reglementari privind salarizarea, pensionarea, dar si in ce priveste punctat sectoare de activitate.

In ce privește salarizarea menține aceleași inechitati, promovate în fiecare an, amestecând beneficiile acordate în continuare unor beneficiari integrali a legii salarizării(sistem medical, parlamentari si in general demnitarii statului roman, etc), aplicarea în totalitate a legii salarizării pentru corpul profesoral si aruncarea unei mizerii de 10% celor care au așteptat la rand, onorabil, o aplicare si pentru ei ce au primit toți salariații pentru care statul român legiuiește. Si vorbesc de structura de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Cea care a așteptat ca in momente grele, in care razboiul de orice fel, plecand de la cel medical si terminând cu cel militar, care azi ne incearca la granițele României, sa-i fie recunoscute eforturile prin nimic altceva decât respectarea legii si in ceea ce privește personalul din care este compusă. Si vorbesc aici de militari(structurile armatei, jandarmilor si ale pompierilor), polițiști, polițiști de penitenciare si de toți cei care se asigura ca România sa fie protejată,  atât din interior cât și din exterior.

Aceasi atitudine mizerabila si fata de pensionarii ce fac parte din această structură. In timp ce celor cu zeci de mii de lei pensie( judecatori, demnitari )li se aplica un procent de 12.5 %, in bătaie de joc raportat la cei cu pensii de 1000-2000 de lei pensie și cărora li se aplica același procent din care rezulta o majorare de maxim 150-300 de lei. Celor din structura de apărare găsesc ca este in regula o aplicare diferențiată a unei indexari mult sub inflația generata de cei care ne conduc( demnitarii care primesc mii de lei indexare) si aparata de judecători care primesc la fel, indexari de mii de lei. Asa arata soarta românilor și a României la ceas de ,,sărbătoare”.

Mai jos găsiți forma postata pe siteul Ministerului finanțelor:Proiect Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *