Măsuri de protecție dispune de ANP pentru personalul cu boli preexistente

Administrația Națională a Penitenciarelor dispune unităților din subordine prin adresa nr 31233/DSM/01.04.2020 măsuri pentru protecția salariaților cu boli preexistente după cum urmează:

Având în vedere modul de transmitere a infecţiei cu SARS — CoV — 2 (noul coronavirus responsabil de COVID—19), precum și riscul crescut de evoluţie nefavorabilă, în cazul unei potenţiale infectări a salariaţilor cu boli preexistente, în continuarea corespondențelor anterioare, pentru asigurarea protecției sănătății și securității la locul de muncă, veţi dispune următoarele măsuri:

1.Salariaţii cu comorbidităţi, precum boli cardiovasculare, diabet, afecțiuni respiratorii cronice etc. nu vor veni în contact, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu persoane care se află în izolare/carantină medicală sau suspecte/confirmate cu COVID – 19.

2. Instruirea suplimentară a salariaţilor, menţionaţi la punctul 1, cu privire la măsurile de prevenţie, cum arfi: evitarea zonelor aglomerate, spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii zonei ochilor, gurii și nasului, purtarea măștilor de protecţie în spaţiile închise cu risc crescut de răspândire a virusului SARS—CovV- 2, comunicarea permanentă a acestora cu medicul de familie.

3. La planificarea în serviciu, şi, în mod special, pentru angajaţii din sectorul operativ și cei care desfășoară activități directe cu persoanele custodiate, veţi avea în vedere istoricul medical și eventuale recomandări, stabilite în fișa de aptitudine, de cătremedicul de medicina muncii, pentru categoriile de salariați mai sus menţionaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *