Maine, intalnirea cu ministrul pe statut

Ieri am vazut cum functioneaza ministerul justitiei. Un minister care niciodata nu si-a protejat proprii oameni. Un minister care de cele mai multe ori a incalcat intelegerile. Cand nu a facut acest lucru a fost pentru ca am  demonstrat ca putem riposta.

Maine este intalnirea cu ministrul justitiei pe statutul pe care se obligase sa-l promoveze in fata primului ministru. Domnul Toader nu a facut asta si nu este prima data cand isi incalca cuvantul.

Inca din luna martie, la prima intalnire a acestuia cu sindicatele ii comunicam domnului ministru ca nu trebuie sa promoveze forma de statut ce viza doar procedura disciplinara si raspunderea patrimoniala. Ca trebuie sa ne ia in serios si ca trebuie sa-si asume acest sistem. A incercat ceva glumite si o ducere in derizoriu a ce incercam sa-i transmitem.Vazand acest lucru, i-am  spus intr-un mod transant ca tratarea  cu superficialitate a acestui sistem in general si a statutului in mod special ne va scoate in strada. Nu stiu cat a priceput atunci, cert ca pana in vara nu a mai avut astfel de tentative. Maine, asa cum spuneam,  este intalnirea cu ministrul justitiei Tudorel Toader.

Ce trebuie sa stiti domnule ministru, este ca nimic nu ne deranjeaza mai mult decat sa fim tratati cu lipsa de respect. Ce va rog este sa lasati proiectul de modificare a Legii 293/2004 sa treaca in forma agreata de sindicate si  Administratie. Mai ales ca lucrurile stabilite nu aduc decat beneficii sistemului penitenciar. Altfel, asa cum v-am spus si in martie, va promitem in mod ferm ca  ne vom rascula si vom face tot ce tine de noi pentru a pune lucrurile in normalitate. Vom fi in strada, nu vom mai face ore suplimentare, nu vom indeplini ordine la limita legalitatii, vom face tot ce depinde de noi pentru a nu fi batjocura nimanui. Si stiti ca putem face asta. Sau daca nu, veti afla.

Florin Schiopu                                                                                                                  Presedinte                                                                                                                              Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *