JUR, sau înjur???

Agresiunile de la locul de muncă.

Se întâmplă la Penitenciarul Deva.
Ce facem cu cei care ne terorizează la locul de muncă?
Ce facem cu cei responsabili care ar trebui să spună STOP! agresiunilor la locul de muncă.
Ce facem cu acei directori care desi au cunoștințe de astfel de comportamente le ascund, le  tolerează sau sunt incapabili sa le gestioneze.
Mai jos un scurt rezumat al evenimentelor ce se întâmplă la Penitenciarul Deva:
„Jur să respecte Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului …. să respect normele de conduită profesională și civică”!
         Sunt doar câteva principii sănătoase cuprinse în Jurământul pe care l-am depus fiecare în momentul în care am ales să fim polițiști de penitenciare. Orice s-ar întâmpla și oricare ar fi circumstanțele, atât timp cât slujim această țară prin slujba pe care o avem, nu avem voie să pângărim acest Jurământ nici prin vorbă, nici prin faptă!    Indiferent cât timp a trecut de la depunerea lui, trebuie să rămână la fel de viu și important!
       Ce se întâmplă cu principiile acestui Jurământ când îți înjuri colegul ca la ușa cortului?  Cum îi mai respecți „drepturile și libertățile fundamentale”?
       Cum respecți „normele de conduită profesională și civică” atunci când încerci să-l înjosești prin vulgaritatea vorbelor tale?  Limbajul jignitor și injurios este dezaprobat de întreaga societate civilă.
       Ce poți face atunci când în timpul serviciului, injuriile îți sunt adresate ție,  familiei, părinților sau copiilor tăi de către un „coleg”?
      În astfel de cazuri chiar sintagma de „coleg” e pervertită!  Acest coleg ar trebui să te apere sau în caz de nevoie să-ți sără fizic în ajutor.  Tot el, nu ar trebui să întoarcă spatele dacă ești agresat fizic sau verbal.
Având în vedere locul în care ne desfășurăm activitatea, astfel de agresiuni din partea deținuților sunt tot mai des întâlnite.  Oare nu sunt suficiente de mai trebuie să nu le auzim și de la „colegi”?
       Domnule SM, având în vedere limbajul suburban folosit la adresa colegilor în mai multe rânduri, am putea avea așteptarea ca în cazul unui incident între deținut(i) și un coleg de-al dumneavoastră să interveniți și să-i asigurați securitatea ?  
       Pe de altă parte, am început să ne punem tot mai serios întrebări cu privire la modul în care vă raportați la cerințele și exigențele locului de muncă. Aceste întrebări se nasc ținând cont și de atitudinea dumneavoastră frivolă față de respectarea altor norme: purtarea corectă a echipamentului de protecție împotriva SARS COV 2, ignorarea controlului specific la intrarea în unitate, vocabularul licențios, vizionarea fără a avea acest drept a unor imagini înregistrate de unitate pe camerele de supraveghere, sesizări fără fond către Comisia de Disciplină, etc...     
    

          Revenind la ultimul dumneavoastră derapaj lingvistic vă reamintim faptul că nimeni nu are voie să folosească un astfel de limbaj chiar în lipsa oricărui alt argument. Vorbitul injurios nu te face nici mai convingător, nici mai „bărbat”!

          O astfel de meteahnă trebuie tratată cu maximă seriozitate și intransigență. Avem nevoie de certitudinea că ne putem baza oricând, în orice situație pe colegul care a depus același jurământ. Asta măcar la locul de muncă.
          Dacă ai uitat cuvintele acestui Jurământ, recomand recitirea și reamintirea lui. Iar dacă este prea greu sau prea mult, atunci nu mai recomand ci rog: Reamintește-ți să fii om!
Sursa informației 👇👇

5 răspunsuri la „JUR, sau înjur???”

  1. peste tot avem asa sefi, unii chiar lideri de sindicat, asa ca ce pretentii sa ai sa iti fie apărare drepturile, cand cei care ar trebui sa o faca, iti adresează injuriile

  2. Într-o societate normală nu ar trebui să existe astfel de persoane, dar cum la noi fiecare este mai deștept decât deștepți astfel de persoane ajung să conducă destinele unor angajați care desi lucrează într-un mediu foarte greu, ajung să fie victimele propriilor conducători. Dacă au un astfel de comportament cu proprii angajați cu deținuții ….
    Este regretabil. Astfel de personaje nu fac cinste sistemului penitenciar.

  3. E plin sistemul de astfel de , colegi, sefi, oameni pe functii de conducere, care din pacate pentru colegii care sunt victime ale unor astfel de sefi – colegi, este groaznic, numai ei stiu prin ce trec si ce simt. Personal sunt unul care am trecut prin asa ceva si inca suport consecintele. De ce ? pentru ca am vrut ca un anumit sector sa-si desfasoare activitatea in conditii normale , legale, fara sa fie supusi la tot felul de situatiii care sa-i duca in afara sferei legalitatii, sa vina la munca linistiti fara niciun stres, activitatea dintr- o zi sa o desfasoare in conditii normale nici decum sa fie slugi ai sefilor sau amenintati, jigniti, batjocoriti de unele persoane care prin anumite imprejurari au ajuns pe diferite functii de conducere si se considera mari feudali, ca au puterea in mana si ca ANP -ul nu le face nimic. (Da mie mi-au spus clar poti sa scrii cat vrei si sa aduci pe cine vrei NU NE VOR FACE NIMIC, asa este nu le-a facut nimic ) Toate acestea se stiu, dar nu se ia nicio masura. Multi dintre colegi prefera sa taca si sa triasca intr-un asemenea stres. Climatul organizational din unitati !!! ce s-a facut in acest sens ??? Aduc in discutie tot ce s-a intamplat si se intampla la Penitenciarul Miercurea Ciuc. Domnul Pasc Daniel poate confirma totul !!! NU este o solutie ca, cu toate aceste neregului, abuzuri sa ajungem sa le rezolvam prin instante. Procedura plangerii prealabile a disparut din lege, ANP nu se mi poate implica, deciziile directorilor si a directorilor adjuncti le apartin de aceea fac ce vor, nimeni nu -i mai trage la raspundere. Si daca ajungi cu ei prin comisie la ANP sau la MJ sunt scosi basma curata, sau comisiile comit un viciu de procedura si cand merg in instanta au castiga de cauza. Cum se poate asa ceva ??? Este dureros ce se intampla. Ma opresc aici , dar voi reveni. Si asa cum spunea un mare lider de sindicat ” Sa scoatem gunoil de sub pres ” REALITATEA ESTE ca el tocmai de fapt pune mai multe presuri peste toate gunoaiele. Cu respect Constantin ROZNOV.

  4. E un nesimțit, un mârlan care ajuns prin smecherii in functia asta.
    Nu reuseste sa scape de limbajul avut de catre detinuti pe sectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *