Intalnirea pe salarizare de joi la ANP, un hop de care credeam ca am trecut.Din pacate….

M-am gandit foarte mult cum voi face informarea despre discutiile despre salarizare purtate cu doua zile in urma. Si asta deoarece pentru mine lucrurile au fost cel putin ciudate. Era un deja-vu trait cu foarte multi ani in urma, undeva prin 2008-2010, perioada in care aplicarea legii era interpretata exclusiv pe taieri, sustinute de incapatanarea celui care isi inchipuia ca numai el are dreptate si nu pe o promovare in forma si spirit a legii. Am crezut ca timpul a reusit sa faca mai intelepti acei oameni. M-am inselat.

Joi, la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, am reluat discutiile purtate cu o saptamana inainte pe salarizare. Ramasesera de facut simulari care sa ne arate fara echivoc ca salariile nu vor scadea. Intre timp semnalele din unitati, semnale aparute ca urmare a unor indicatii ,,pretioase primite de la CENTRU”, aratau fara echivoc ca salariile debutantilor vor scadea.

Nu mi-a trecut o clipa prin cap ca acest lucru se va intampla, mai ales ca ramasese stabilit cu o saptamana in urma ca nu vor fi probleme. Am eludat insa un element care m-a facut sa ma insel amarnic: DEA din ANP si mai ales ,,carmaciul mult iubit”, cel care coordoneaza activitatea acestora, de unde a inceput sa fie luata lumina in materie de salarizare. 

Pana la urma am reusit sa convingem cu suportul argumentelor si al DG, dar asta cu foarte multi nervi si numai dupa ce am simtit din nou gustul amar al anilor trecuti. Mai mult, pe discutii purtate cu privire la alte subiecte(vezi impozitarea medicamentelor pentru pensionari) si fata de care credeam ca am lamurit lucrurile in urma unei discutii purtate anterior, am avut surpriza ca aceste lucruri sa nu mai fie recunoscute. Nu mai vorbesc de informari care sunt facute discretionar si in functie de simpatii sau interese.

Am crezut ca sustinerea onesta a intereselor personalului este calea ce ar trebui urmata in discutiile purtate cu Administratia, chiar daca cateodata avem contre sau exista situatii care ne asaza pe pozitii diferite. Din pacate, in situatiile ca cele intamplate joi, reinvie sentimentul de a relua lupta in strada. 

N-am facut asta, incercand sa intindem o mana comunicarii, dialogului. Dar daca lucrurile vor continua in felul acesta ii anuntam ca ne rasculam. Si de data asta pana cand cei care considera ca isi hranesc ,,eu-l” din suferinta noastra vor pleca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *