Întâlnire reprezentanții din sistemul de apărare și Florin Cîțu Președintele Partidului Național Liberal

Azi 31.01.2022, la Senatul României a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții angajaților din poliție, penitenciare și militarilor rezerviști cu Președintele Partidului Național Liberal, Florin CÎȚU, pentru deblocarea și identificarea unor soluții care să facă posibile, în anul 2022:

  •  aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;
  •  actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

În cadrul întâlnirii, dl  Florin CÎȚU, Președintele Partidului Național Liberal (PNL), a promis că va susține în ședința coaliția de guvernare  revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, cu condiția ca miniștrii de resort să se încadreze în deficitul bugetar impus, sau să renegocieze cu Comisia Europeană  deficitul bugetar.

Reprezentanți organizațiilor  sindicatele și asociațiilor militarilor rezerviști au solicit aplicarea legii pensiilor militare (Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat) în forma ei inițială, adoptată de Parlament, președintele Senatului. Dl.Florin CÎȚU a replicat că acest subiect este complex și ne transmite că Guvernul României are în plan, începând cu luna martie 2022, efectuarea unei evaluări a legilor salarizării și pensiilor, cu scopul de a modifica cele două acte normative și punere în aplicare începândcu anul 2024, îndemnând partenerii de dialog social să poarte discuții cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În cadrul întâlnirii a mai fost precizat faptul ca tot ce înseamnă drepturi/sporuri sunt plafonate/inghetațe la nivelul anului 2009 iar  calculul salariului de funcție pentru un politist pleacă  de la valori stabilite în anul 2009. Un exemplu: unui emigrant i se asigură un cuantum lunar de peste 800 de lei pentru chirie în timp ce un polițist primește 400 de lei.

Urmare a celor discutate cu dl. Florin  Cîțu și a lipsei unor garanții în ceea ce privește rezolvarea revendicarilor transmise vom continua calendarul acțiunilor de protest până la rezolvarea solicitărilor depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *