Intalnire MJ-Sindicate

Azi, ca urmare a unei solicitări transmise acum vreo 2 luni in urma, ministrul justiției a organizat o întâlnire bazata exclusiv pe solicitarea Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar si a Federației Publisind, organizatii sindicale care au si participat de fapt la intalnire.

Discutiile purtate au vizat mai multe probleme, principalele fiind:

– Promovare Statut

– Plata orelor suplimentare

– Promovare HG locuinte

In urma întâlnirii au rezultat urmatoarele:

-Statutul va fi promovat ca o lege noua, in procedura de urgență, la acest moment fiind transmis pentru avize la ministerele ce trebuie sa avizeze proiectul( MFP, MAI), urmând ca forma ce va fi trimisa in Parlament sa ne fie transmisa si noua pentru eventuale observații. Ministrul ne-a spus ca nu sunt modificari fata de ce am convenit sens in care asteptam proiectul.

– Plata orelor suplimentare va fi reglementata prin ordin de ministru in perioada imediat următoare, tinand cont si de faptul ca ar trebui promovat pana la plata dreptului din iulie.

– Sprijin pentru locuinte. Solicitarea noastra a fost aceea de a pastra prevederea actuala din lege si nu asumarea propunerilor fara amendamente, promovate de MAI si MApN in sensul restrictionarii dreptului sau acordarii lui in mod discriminatoriu. Am solicitat promovarea proiectului de HG transmis de ANP catre MJ si in care convenisem anumite lucruri.

Discutia a fost una deschisă, speram si la o rezolvare rapida a celor discutate, mai ales ca toate problemele treneaza de ceva timp. Altfel vom fi nevoiti sa reactionam si credem ca acest lucru nu este util nimanui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *