Intalnire cu Ministrul Justiției Cătălin Predoiu

Joi 14.04.2022, la sediul ministerului justiției, urmare solicitării comune (SNPP- FSSP)  a avut loc o întâlnire cu Ministrul Justiției Cătălin Predoiu,  întâlnire la care au participat domnii Dan Halchin (director general ANP), Tiberiu Ungureanu (consilier MJ) și Stefan Teoroc  (președinte SNPP).  Florin-Petre Schiopu ( președinte FSSP).

Scopul întâlnirii a fost de a ne asigura că, acordarea unei eventuale transe(1/4) din aplicarea legii 153(legea salarizării) ce ar fi avută în vedere de guvernanți în luna mai, să ocolească personalul din Sistemul penitenciar.
Istoric avem, mai ales că spre deosebire de atunci nu avem nici finanțare (32 de milioane) până în rectificare.
Ministrul Predoiu ne-a asigurat că nu se va întâmpla acest lucru, chiar dacă M.A.I. si M.Ap.N.au în buget sumele de bani necesare acordării. Siguranța era dată în urma corespondentei și discuțiilor purtate cu primul ministru.
Nu am credința că avem garanția 100% a acordării acestui drept în cazul în care nu avem finanțare, drept pentru care i-am transmis domnului ministru că o eventuala omiterea sau neacordare va duce la mari probleme pentru sistemul penitenciar.
Cred că a înțeles mesajul nostru și că va face ce depinde de el pentru a avea parte de același tratament.
A zis că orice încercare de ieșire din pluton a M.A.I. si M.Ap.N. va solicita primului ministru o discuție cu toate structurile din sectorul de aparare la care vom participa și noi.

A doua problema expusă a fost întârzierea nejustificată în emiterea Ordinelor cu privire la majorarea de până la 50% pentru misiunispeciale, de 75% pentru personalul care pe perioada pandemiei nu a putut sa stea cu copii și plata orelor suplimentare pentru munca suplimentara ori în zile de sâmbătă, duminică și sărbători legale.
În concluzie, primele doua O.M.J.-uri sunt semnate și trimise la spre a fi publicate în M.O., iar cel de-al treilea este în transparenta decizionala, astfel încât să poată fi aplicat cat mai curând. O sa transmit și o adresa care sa fie asumată de toate organizațiile sindicale in care sa solicitam reducerea termenului de transparență.
Rămânem atenti si vom încerca să reducem cât putem riscul de a ne afla în situațiile în care personalul din sistem penitenciar să fie prejudiciat, ca în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *