Întâlnire conducere ANP- Sindicate

Ieri, la sediul ANP a avut loc o intalnire administratie-sindicate cu urmatoarea ordine de zi:

  • posturile care se vor scoate la concurs dupa aprobarea normelor metodologice,
  • proiectul de ordin privind concursurile,
  • profilarea unitatilor.

Intentia este ca posturile vacante sa fie ocupate in trei etape, perioada de timp dintre etape nefiind mai mare de 20 zile.
Prima etapa are in vedere ocuparea unui numar de aproximativ 300 posturi de executie vacantate prin pensionare de la inceputul anului, pentru acestea fiind si finantare, dupa cum urmeaza:
126 agenti economico – administrativ (73 conducatori auto in unitati, 10 conducatori auto la BAGR, 17 agenti contabili si 26 agenti responsabili de sector). Deasemenea 22 ofiteri economisti;
101 agenti operativ repartizati pe unitati astfel: Arad 15, Oradea 20, Giurgiu 15, Rahova 15, Tulcea 7, Bacau 6, Buzias 11, Galati 5, Spital Dej 5, si Spital Rahova 2;
14 ofiteri psihologia personalului;
2 consilieri juridici;
54 medici, pentru acestia cel mai probabil concursurile se vor desfasura in a doua etapa, avand in vedere procedura mai laborioasa.
Repartizarea pe unitati s-a facut doar pentru sectorul operativ tinandu-se cont de datele transmise de unitati in luna ianuarie 2020, urmand ca in perioada urmatoare sa se faca pentru toate sectoarele de activitate.
Pentru eficientizare, avand in vedere lipsa specialistilor pentru comisii cat si pentru a evita deplasari si cheltuieli pentru candidati, ANP a propus infiintarea unor centre de testare psihologica in urmatoarele unitati: Rahova, Gherla, Iasi, Timisoara, Craiova, intentia fiind organizarea concursurilor pe regiuni.
In etapa a doua se va declansa procedura de ocupare a posturilor de conducere vacante din operativ si economico-administrativ, precum si din sectorul medical.
A treia etapa va consta in trecerea agentilor in corpul ofiterilor si incadrarea absolventilor institutiilor de invatamant.
Proiectul ordinului privind concursurile a fost finalizat, urmand a fi parcursa procedura de semnare si publicare in MO. Se doreste scurtarea perioadei de consultare publica si speram ca se va reusi acest lucru.
ANP a acceptat modificari privind participarea observatorilor sindicali la toate probele de concurs, inclusiv la corectare si notare.
Am solicitat o eventuala sesiune de schimbare din functie, in ideea ca posturile vacante sa fie ocupate de angajati din sistem inainte de concursurile din sursa externa, dar evident ca in lipsa unei metodologii ANP nu isi asuma riscul contestarii deciziilor de schimbare din functie de catre potentialii nemultumiti.
In privinta profilarii unitatilor, discutiile au fost de principiu. ANP a transmis in unitati instructiuni referitoare la profilare si infiintarea unor sectii de bolnavi cu afectiuni psihice grave.

Alexandru Gherghina

Secretar general FSSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *