Hotărârea nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 230 din 21.03.2020 s-a publicat Hotârîrea 217 din 21.03.2020 a Guvernului României, pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Părinţii pot solicita zile libere pentru a rămâne acasă cu copiii pe perioada în care grădiniţele şi şcolile sunt închise. Liberele se acordă însă doar după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de legislație. Aceştia pot solicita zile libere pentru a rămâne acasă cu copiii, pe toată perioada în care şcolile vor fi închise temporar.

Această facilitate se acordă doar după epuizarea celorlalte opţiuni, adica telemunca, munca la domiciliu, şi dacă niciunul dintre părinţi nu beneficiază de şomaj tehnic.

Nu pot beneficia de zilele libere persoanele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *