Directorul împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliţie penitenciară Mircea Roman, spune NU problemelor angajaților

 

 

NU VREU să discut aceste aspecte, deoarece  prevederile Acordului Colectiv sunt OPȚIONALE

În conformitate cu prevederile art.48, al.1 din Acordul Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unităţi – Sistemul administraţiei penitenciare,  valabil în anul 2021, am solicitat directorului împuternicit al Penitenciarului Oradea o întrevedere, pentru a prezenta câteva aspecte urgente, care sunt de competența Directorului Penitenciarului Oradea.

  În această situație, directorul împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliţie penitenciară Mircea Roman a afirmat că NU VREA să discute aceste aspecte, deoarece pentru dânsul prevederile Acordului Colectiv sunt OPȚIONALE, PROBLEMELE le vom discuta doar cu ocazia  întâlnirii trimestrială cu organizațiile sindicale.

 • Oare domnia sa să nu cunoască aceste prevederi?
 • Conditiile de muncă ale angajatilor să nu reprezinte o prioritate pentru dl. directorului împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliţie penitenciară Mircea Roman?
 • Spatiul destinat desfasfășurării activitatilor sindicale este de 1m*2m, cu toate că este identificat alt spatiu corespunzător care este folosit ca si garderobă de către directorul adjunct reintegrare socială.

I-am  mai explicat directorului împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliţie penitenciară Mircea Roman, faptul că nu respectă/cunoaște, prevederile Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unităţi – Sistemul administraţiei penitenciare, care este însușit prin semnătură de către Ministrul Justiției, iar incălcarea prevederilor acestuia constituie o abatere disciplinară, dar acesta recidivează în neaplicarea prevederilor legale.

Faptul este cu atât mai grav cu cât atitudinea directorului împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliție penitenciară Mircea Roman NU ESTE SINGULARĂ., în repetate rânduri, mimând dialogul social, a luat decizii arbitrare, care ulterior au fost infirmate de către Ministrul Justiției, prin diferitele note transmise spre soluționare Penitenciarului Oradea.

Mai mult, cele prezentate mai sus reflectă atitudinea intenționat refractară și belicoasă pe care directorul împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliție penitenciară Mircea Roman, o are față de organizațiile sindicale constituite în cadrul Penitenciarului Oradea.

Cam asta este situația multor ocupanți de funcții de conducere în sistemul penitenciar. Nu toți, dar mulți.

Vom reveni cu alte detalii cu ce se întâmplă la Penitenciarul Oradea în articolele urmatoare.

Ardelean Călin
Președinte al SILPO 2012

 

 

7 răspunsuri la „Directorul împuternicit al Penitenciarului Oradea, comisar șef de poliţie penitenciară Mircea Roman, spune NU problemelor angajaților”

 1. Acest om leneș, poreclit de înțelepciunea populara „Ciudatul” sau „Ciudi”, amator de stat toată ziua la telefon, sub poarta, în timp ce deținuții de pe secția de maxima siguranță sunt lăsați în grija exclusiva a supraveghetorilor, cauta doar un alt loc mai ferit unde sa taie frunze la caini. Profita de orice ocazie sa se facă de ras atât pe el cât și colectivul din care face parte. Orice barfa și orice prostie pe care o aude o așterne pe hârtie și o trimite la toate eșaloanele, Anp, MJ, în presa, la parchet și instante, în speranța nebuna ca aceasta ar fi o rețetă de promovare și de a obține în mod nemeritat 50%. Toți colegii de suferință care trebuie să-l înlocuiască în serviciu pentru problemele personale din afara unității, decretate a fi ore pt activități sindicale, plătite în mod nemeritat, ii doresc multa minte, înțelepciune și dorința pentru munca!

  1. Bravo, Costele!
   Ce spirit de observatie dezvoltat ai! Toate aceste lucruri le-ai dedus din experienta ta cu domnu Roman Mircea?
   Bag de seama ca esti un avocat gratuit al acestuia.
   Te-a recompensat gratios pentru serviciile facute? Sau doar iti place sa il lingi in dos?

  2. Oradea sat fără câini, pana nu este un director împuternicit, va fi doar destramari, nu e ilegal si este meriți să descoperi nereguli, dar alți au fost obișnuiți să facă jocuri si sa tragă lozuri doar pt ei, si apoi a apărut ciudi, si nu e bn, nu ati putut sa-l corupti, nu ati avut nimic sa-i oferiți, cine vrea at funcții, cine vrea 50 la %? Ca cel care e împotriva neregulilor stie ca nu va primi!

 2. Mircea Roman este un ratat si un retardat.

  Oare pana cand mai trebuie sa il suporte angajatii Penitenciarului Oradea?

 3. Dacă se cere scoaterea la concurs at se speculează că vrea, dar dc deranjează pe cineva ca cineva vrea, sunt alese de altcineva sau sunt scoase la concurs corect? Haideți să aducem un plan de management sănătos. Agenți nu se mai simnt in siguranta din cauza ca si deținuți simnt ca in interior se dau lupte, si profita din plin de această situație,

 4. Mircea Roman este o nulitate, care nu intelege nimic din managementul public.
  A fost lipit de functia de director in mod conjunctural.
  Ce a inteles el sa faca? A cultivat un management dezastruos, a generat un climat organizational dezintegrat, a acordat beneficii materiale celor carora ministrul justitiei le-a formulat sesizari la Comisia de disciplina, pentru grave greseli profesionale.

  Reteta clasica care anunta un dezastru, o rusine.
  Daca in anii 2009 – 2010, Penitenciarul Oradea era intre unitatile fruntase, acest parazit al sistemului penitenciar romanesc, Roman, a dus unitatea de reper pe un nemeritat loc cosdas.

 5. Roman Mircea – un neica, pentru care palaria de director este MULT PREA MARE!
  Un nimeni, fara trecut, fara viitor, doar cu dorinta de a dezbina si de a divide.
  Iar apoi vrea sa mearga la Satu Mare, sa le aduca si acolo aceleasi bucurii.
  Sa speram ca ministrul justitiei ii va gasi o functie de executie, de unde sa poata munci pentru refacerea climatului organizational dezastruos pe care l-a generat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *