Directorul Halchin față-n față cu reacțiunea

Scurt intermezzo:

Dan HALCHIN, directorul Penitenciarului Arad, fost directorul general al ANP, este una si aceeasi persoana ce are in directa subordonare Centrul de Formare Profesională Arad, loc ce pana la revenirea acestuia la conducerea Penitenciarului Arad  era condus de d-na Delia Rodica HALCHIN. Nu ca acum nu l-ar conduce, dar o face din alta perspectiva. Revenirea domnului director Halchin nu a insemnat si revenirea doamnei pe postul care il ocupa.

Dar, normal, cand esti director de penitenciar, poti face ce vrei. Asa cum vom detalia mai jos.

Penitenciarul Arad la fel ca multe alte unitati se confrunta cu probleme de personal. Unele compartimente mai mult sau mai putin ca altele. La nivelul Biroului Resurse Umane situatia sta oricum atipic, pentru ca, desi sunt doar cativa salariati, unii au alte sarcini, cum ar fi desfasurarea activitatii la  CFP Arad, altii sunt in concedii de crestere a copilului.

In astfel de conditii, pare un castig cand un salariat doreste sa revina la serviciu dintr-un asa concediu lung de 2 ani. Ar trebui sa te bucuri daca ai tine la unitate. Sau, daca ai probleme de empatie profesionala si nu poti sa-ti depasesti conditia, normal ca nu intelegi lucrurile bune si, tipic romanesc, in loc sa le lasi sa mearga bine, strici tot.

D-nul agent C.C., agent RU, la rugamintea colegilor, a solicitat in 23.01.2018, sa revina in activitate din concediu paternal, singura sa doleanta fiind aceea de modificare a programului de lucru, sens in care a mentionat problemele de natura personala. Mai precis a conditionat revenirea in activitate de modificarea programului, in caz contrar probail preferand sa ramana in concediu paternal. La comanda inlocuitorul. S-au intocmit documentele de revenire in activitate desi pe marginea raportului de revenire inlocuitorul nu a scris nici o rezolutie. Pentru ca a primit ordin, telefonic. Iar salariatul a revenit pe functie de agent RU cu un program diferit, dupa- amiaza.

Rezolutia a aparut mai tarziu si nu a reprezentat nimic altceva decat o dispozitie de incalcare a disciplinei de stat. Si o ilegalitate si un abuz, salariatul fiind indus in eroare pentru a reveni in activitate chiar de lipsa unei aprobari a ceea ce a cerut. Iar rezolutia a aparut chiar ieri, 06.02.2018, si spunea cam asa: „aprob cererea in sectorul operativ, program 15.00-23.00 – supraveghetor curti plimbare si insotire”. Ma rog, cred ca asa se plimba detinutii pe la Arad, la ore tarzii de seara sa fie mai romantic.

Modificarea in sensul alterarii raportului de revenire in activitate pe functia pe care era numit a agentului in cauza, efectuata ulterior revenirii, nu reprezinta decat o infractiune din partea fostului director general adjunct al ANP. Asa cum reprezinta, ca forma continuata a infractiunii, inclusiv Decizia de zi pe unitate din 06.02.2018 si anexa la fisa postului in baza deciziei amintite. De data aceasta fiind atras in concursul de infractiuni si DASDRP-ul unitatii, persoana ce, desi este director adjunct, are ca sarcini intocmirea unei anexe pentru un biet agent insotitor.

Ca sa nu mai spunem de faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, directorul unitatii, d-nul HALCHIN, in mod intentionat, nu a indeplinit un act cerut de lege, obligatia de numire pe post, sau l-a îndeplinit dar in mod defectuos si prin aceasta a cauzat o paguba si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale d-lui C.C. , membru FSSP.

Mai mult de atat, conform art. 9-10 din Legea 62/2011 – legea dialogului social, directorului unitatii nu putea modifica locul de munca pentru d-nul C.C., cu atat mai mult cu cat acesta este vicepresedinte sindicat afiliat FSSP, decat daca dorea ca acesta, in virtutea noii functii in care a fost numit abuziv (agent curti plimbare si insotire), sa nu beneficieze de acces cu telefon mobil si astfel sa fie conditionat sau constrans, in orice mod, cu scopul limitarea exercitarii atributiilor functiei ca membru ales in organul de conducere al unei organizatii sindicale.

De ce face asta domnul HALCHIN, ofiterul ce a efectuat multiple misiuni in strainatate, in calitate de expert in cadrul Uniunii Europene si Organizatia Natiunilor Unite, va vom spune intr-un articol viitor, asa cum va vom spune si cum a ajuns sa fenteze legea si sa efectueze respectivele misiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *