Deţinutul evadat a fost prins după trei ore

 

Deţinutul evadat a fost prins după trei ore se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Tulcea.

Deţinutul evatat a fost prins după trei ore

“Vă informăm că astăzi, 22.04.2019, persoana privată de libertate – Regep Samir a fost capturat în jurul orei 11.30, în zona localităților Frecatei – Cataloi, județul Tulcea , de către cadrele unității.
Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru din localitatea Mineri, în data de 22.04.2019, în jurul orei 8.30.
Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Tulcea, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.
Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.
Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menționăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. ” se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Tulcea.

Fugarul a fost prins dupa ce traversase câmpul dintre Mineri și Cataloi, chiar în timp ce ieșise la stradă. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă și a fost dun înapoi în penitenciar, sub escortă înarmată. Acesta, pe lângă sporul de pedeapsă pe care îl va primi, va fi trecut în regimul de maximă siguranţă, cu risc, unde va fi permanent supravegheat, nu va mai avea voie să muncească în exterior şi va pierde mai multe avantaje şi drepturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *