DE LUNI IESIM IN STRADA!Ce face dezinteresul pentru dialog si lipsa soluțiilor a celor ce conduc Ministerul Justiției. Personalul din sistemul penitenciar intra in dispozitiv.

DE LUNI IESIM IN STRADA!

Astfel, într-un demers comun, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) si Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), doua organizatii sindicale ce reprezinta aproximativ 9000 de membrii de sindicat, dintr-un total de 13.000 de salariati ai sistemului, declanșează proteste in intreg sistemul penitenciar incepand de luni, 13 mai.

Deși incercam de o bună bucată de vreme sa atragem atenția asupra faptului ca sistemul penitenciar romanesc este subfinantat, in acest fel vulnerabilizandu-se un segment important al structurii de apărare, ordine publică și siguranță națională, cei care conduc Ministerul Justiției au ales să trateze cu indiferență disponibilitatea noastră de a ne intalni si a găsi soluții, astfel încât să reușim să ieșim din această situație.

Am cerut ambilor miniștri, pe fondul lipsei acestor soluții să facă posibilă o întâlnire cu doamna Prim ministru Viorica Dăncilă, pentru ai expune situația fără fard existenta la acest moment in sistemul penitenciar. N-au înțeles nici asta. O facem noi, din pacate folosind mijloacele ce le mai avem la îndemână.

De luni, pe fondul refuzului deja declarat de a mai face munca suplimentară, vom declanșa acțiuni de protest în stradă în tot sistemul penitenciar, pana cand drepturile noastre vor fi respectate.

Si cand vorbim de drepturi ce ar trebui respectate ne referim la un tratament nediscriminatoriu in raport cu celelalte structuri din Sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Amintim că avem pe sistem aproximativ un milion de ore suplimentare efectuate si nerecuperate, un deficit de personal major, tratament diferențiat pe acordarea normei de hrană și de echipare in raport cu celelalte structuri din Sistemul de apărare națională sau a voucherelor de vacanță, etc.

Mai jos adresa înaintată doamnei prim ministru si Comunicatul de presa ce vizează declanșarea acțiunilor de protest:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *