Curtea de Apel Oradea anuleză decizia de sancționare

Prin decizia nr.803/2015, Curtea Constituțională a României, a admis exceptia de neconstitutionaitate  și a constatat ca prevederile art.74 alin.2 din Legea nr.293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor sunt neconstitutionale.

Cu toate că prin decizia nr.803/2015,  s-a constatat că comisiile de cercetare disciplinara functioneaza nelegal, atât la nivelul Administrația Națională a Penitenciarelor  cât și a unor unități din subordine aceste comisii de disciplină funcționează  și aplică sancțiuni într-un mod arbitrar.

Astfel prin hotărârea 365/2019, Curtea de Apel Oradea admite  recursul declarat de către xxx fpss din Penitenciarul Oradea și anulează decizia de sancționare aplicată de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Aici 📄

 

2 răspunsuri la „Curtea de Apel Oradea anuleză decizia de sancționare”

  1. Problema este că aceste comisii de disciplină funcționează în mod ILEGAL, în majoritatea penitenciarelor, iar directorii aplică discreționar sancțiuni disciplinare.

    Cei sancționați se adresează instanțelor de judecată, câștigă acțiunile în instanță, sunt anulate sancțiunile disciplinare.

    Apoi se întorc împotriva penitenciarelor, se pot cere cheltuieli de judecată și despăgubiri, sume de bani pe care le plătește tot ANP, din buget.

    Consider că aceste sume de bani ar fi mai bine folosite dacă s-ar achita o parte dintre orele suplimentare desfășurate de către funcționari publici.

    1. Consider că aceste sume ar trebui plătite de director din buzunarul propriu. Cred că s-ar gândi de 2 ori înainte să sancționeze toate aberațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *