Comisii, sancțiuni, abuzuri la Penitenciarul Miercurea Ciuc

 

În urma cu ceva zile vă anunțam cu privire la vizita de lucru ce am efectuat-o la Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde Biroul Executiv al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar împreună cu Biroului Executiv al  Sindicatului Liber din Penitenciarul Miercurea Ciuc, sindicat membru al Federației a purtat discuții cu conducerea penitenciarului Miercurea Ciuc cu privire la remedierea problemelelor pe care le au angajații din Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Surpriza vine la câteva zile unde mai marii conducători au înțeles scopul discuțiilor , prin aplicarea prin decizii asumate de mai marii specialiști de sancțiuni prin decizii abuzive.

Deși Curtea Constituțională a României a stabilit prin Decizia nr. 803/2015 că organizarea și funcționarea comisiilor de disciplina din sistemul penitenciar, prin ordin de ministru, sunt neconstituționale, la nivelul Penitenciarului Miercurea Ciuc aceste dispoziții nu sunt valabile și iată cum abuzurile în materia cercetării disciplinare  la care sunt supuși angajații din Penitenciarul Miercurea Ciuc continuă.

Pe scurt: la punctul 19 din Decizia nr. 803/2015 referitoar la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.74 alin.(2) din Legea nr.293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor  se regăsesc următoarele:

”19. Pentru înlăturarea viciului de neconstituţionalitate, Curtea subliniază că aspectele esenţiale în materia efectuării cercetării prealabile, menţionate la paragraful 16 din prezenta decizie, trebuie să fie reglementate prin lege organică, urmând ca regulile specifice acestei proceduri să fie explicate şi detaliate prin ordinul ministrului justiţiei.”

Nimic mai simplu, lucrurile ar fi trebuit să se oprească aici, dar tot mai marii specialiști din cadrul Penitenciarul Miercurea Ciuc, au decis să prelucreze în mod nelegal  datele cu caracter personal ale unui funcționar public cu statut special și să aplice sancțiunea în baza unor imagini surprinse de  camerele video instalate în interiorul penitenciarului, încălcând prevederile Legii.

Aici adresa transmisă unităților subordonate de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

Și abuzurile continuă.

Faptul că cineva a avut curajul să spună,, STOP ABUZURILOR, mai marii ZEI ai Penitenciarului Miercurea Ciuc au și luat decizia de al anihila prin sesizarea comisiei de disciplină și aici o serie de nereguli cum ar fi:

 • Aplicarea sancțiuni,
 • Faptul că nu i sa pus la dispoziție  probatoriu,
 • Neprecizarea integrală și exactă a obiectului cercetării disciplinare în citația comunicată subsemnatei ,
 • Lipsa de conținut a obiectului cercetării disciplinare,
 • Competențele și atribuțiile funcționarului public cu statut special ce a formulat sesizarea,
 • Procedura, modalitate de control etc.

Cu toate că Instanțele de judecată sau pronunțat împotriva abuzurilor la care sunt supuși angajații din penitenciare, în materia cercetării disciplinare se pare că  unii sunt mai presus de lege.

Amintim mai marilor ZEI ai Penitenciarului Miercurea Ciuc,  Decizia Curtii de Apel Cluj prin care se respinge recursul declarat de Penitenciarul Bistrita impotriva hotararii Tribunalului B-N care a stabilit ilegalitatea unei sanctiuni disciplinare aplicate de comisia de disciplina din cadrul Penitenciarului Bistrita.

Tip solutie: Mentine hotararea atacata
Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de paratul M J – A N P – Penitenciarul Bistrita impotriva sentintei civile nr. 559 din 09.06.2017 pronuntata in dosarul nr. 23/112/2017 al Tribunalului Bistrita-Nasaud pe care o mentine in intregime. Fara cheltuieli de judecata in recurs. Decizia este definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 24.11.2017.
Document: Hotarare 5695/2017 24.11.2017”

Și dacă au încălcat o dată prevederile legale  de ce să nu continue că doar noi suntem specialiști nu ori și ce angajat.

Oare conducerea Penitenciarului Miercurea Ciuc ce își doreste dialog sau nu?

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar își doreste dialogul, dar vă comunicăm domnilor directori că ne vom apăra fiecare membru de sindicat indiferent de presiunile pe care înțelegeți să le faceți.

 

 

15 răspunsuri la „Comisii, sancțiuni, abuzuri la Penitenciarul Miercurea Ciuc”

 1. Asta e doar o mica parte din,, puterea,, lor. Din păcate putini au curaj și coloana vertebrala sa spună ceva.

 2. Pe langă cele semnalate de dvs., este evidentă o prigoană a celor care au avut curaj să se înscrie în sindicatul afiliat federației ce o reprezentați. Nici unul nu scapă. Și totul vine tot de la ZEI!!! Denigrare publică, arătatul cu degetul în plină ședință, încărcarea cu diverse alte atribuții, învrăjbirea. Cam așa se lucrează deștept, poate dau toți înapoi și țin pliscul mic. Nu deranjați, (vă) lucrăm!

 3. Acest spectacol ieftin și de proastă calitate ar trebui oprit și nici personajele nu au veleitați de actori, vb. ca simplu privitor.Stop Joc!!!!

 4. Atita timp cit nu e o comunicare reciproca a colectivului ce-si desfasoara activitatea in acest Penitenciar,nu se pot opune zeilor Gherghel&Brailoiu,care nu stiu altceva decit sa abuzeze de personal.

 5. Umblă vorba că azi ZEII erau supărați, nu se știe dacă de la iaurt sau au înțeles ce au citit. Din străfundurile minții au scos ideea că le sunt vânate scaunele. Poate ar trebui să aibă o discuție serioasă cu oglinda, ar putea afla lucruri interesante.

 6. Ciucul a fost o unitate faină. Cei care plecau regretau colegii și șefii. Păcat, acum ne ducem pe apa Oltului din cauză de orgolii de familie. La Famiglia!! Oamenii sunt dezamăgiți, peste tot te lovești de dictonul #dezbină și cucerește #, urechile șefilor sunt surde la vorbele muritorilor de rând, dar super sensibile la suspinele protejaților. Păcat, mare păcat!!

  1. Cine ce regreta?? Acolo sunt mizerii dintotdeauna, transmise din „generatie-n generatie”. Fiti seriosi, nu regreta nimeni nimic, din contra, plecarile sunt facute tocmai datorita unora pe care ii satisface sa distruga oameni. Nu a fost suficient ca s-au sinucis doi colegi acum cativa ani acolo. Mizeriiile continua pana vor parasi, intr-un fel sau altul, cu totii penitenciarul M-Ciuc.

 7. Cine ce regreta?? Acolo sunt mizerii dintotdeauna, transmise din „generatie-n generatie”. Fiti seriosi, nu regreta nimeni nimic, din contra, plecarile sunt facute tocmai datorita unora pe care ii satisface sa distruga oameni. Nu a fost suficient ca s-au sinucis doi colegi acum cativa ani acolo. Mizeriiile continua pana vor parasi, intr-un fel sau altul, cu totii penitenciarul M-Ciuc.

 8. F adevarat despre pupăciosii in cur, dar e bine că lumea îi știe ei sunt și mîncători de rahat cu gura mare, pãcat de oameni care is fac treaba!

 9. Da, și în ședința operativului aruncă toate relele în spatele sindicatului fssp de ciuda ca numai ei umbla cu cioara vopsita..sperind ca lumea sa pună botu la inepțiile lor.

 10. La miercurea ciuc isi bat joc de detinuti. Am pe cineva din familie, il tortureaza psihic! Nu are voie in permisie, cu toate ca are dreptul, trebuia sa fie eliberat de anul trecut, dar se pare ca, coruptia e acasa la mama ei. Unde se poate face reclamatie? Reclamatiile pe care detinul le face, nu ajung nicaieri, pentru ca respectivii nu le transmit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *