Colțul neputinței și manipularea prin dezinformare

Ciucul a fost o unitate liniștită. A fost… Cu oameni fel de fel, dar cum-necum, nu prea ieșea în evidență nici la bune, nici la rele. Dar timpul trece, directorii se schimbă și, parafrazându-l pe unul dintre personajele noastre de azi : Ce a fost, a fost. Nu se mai întoarce!

De o vreme încoace, lucrurile nu par, ci chiar merg în direcție greșită. Pălmașii observă, tac și se mulțumesc să mai arunce pe la colțuri câte o nemulțumire. Atât. În lumina ultimelor evenimente din unitate, starea de nemulțumire a crescut ca și cotele apelor din parcul central al orașului.

Din birourile de sus, nimeni nu vede. Sau dacă vede, este atât de liniștitor să-și trimită săgețile cu informații false, încât sunt toți convinși că dezinformarea le poate perpetuamulțumirea de sine.

Săptămâna aceasta, un lucrător al resurselor umane din unitate a constatat că pentru cei doi directori adjuncți, ambii recent reveniți din misiuni prin țară, mențiunile din ordinele de serviciu nu corespundeau cu situația de fapt. Să menționezi că ai ajuns la unitate la ora 14, dar să fii în sală la ședința festivă din data de 28 iunie, la ora 12 în aceeași unitate și în aceeași zi, nu doar că presupune o avansată tehnologie de teleportare, dar și o dedublare fizică. Iar de la Rodbav, cam la fel.

Și pentru că lucrătorul respectiv a îndrăznit să solicite clarificări în scris din partea directorului unității cu privire la întocmirea pontajului pentru cei doi, s-au aprins spiritele! Cum sindicatul, că da – omul este și membru al unui sindicat din unitate – îndrăznește să le spună că ei au greșit??

Discuția a alunecat și către un anumit spor ce se dă la PC2, spor ce se dă doar 8 ore din 12 din cât se lucrează acolo „pentru că stă afară”, spre încruntarea și nemulțumirea directorilor, aceștia coalizându-se în combaterea tuturor argumentelor expuse privind acordarea sporului pentru întregul program de lucru, nu parțial.

Văzându-se pus la colț cu cele puse pe masă, din neputință și frustrare, dl. comisar șef de penitenciare Gherghel Cristinel a decretat cu voce tare că bineeeeee, atunci și cei care au participat la masa festivă din 28 iunie nu vor beneficia de sporurile aferente pentru 2 ore, cât nu au fost în posturile lor. Totul sub ochii și îngăduința directorului unității, prezent în ședința de dimineață!

Și, ca să se asigure că cel ce i-a contrat va răspunde furiei colegilor, s-au trimis săgeți instruite în unitate. Mesajul a ajuns, dezinformarea ar fi putut funcționa, doar că niciunul dintre cei implicați nu au luat în calcul un element : al credibilității!!! După atâtea tergiversări la rezolvarea problemelor personalului, după atâtea dăți în care oamenii au așteptat soluții la probleme și nu probleme la soluții, cine vă mai crede?? În afară de o stare de spirit agitată, ce ați câștigat, domnilor?

Când ne-am înființat ca sindicat, ați făcut tot ce ați putut să ne descreditați. Același lucru îl faceți și acum, doar că insistența de care dați dovadă începe să fie suspectă. Să înțelegem că vă este teamă de un sindicat? Doar scopul nostru îl reprezintă apărarea intereselor legitime ale lucrătorilor din Penitenciarul Miercurea Ciuc, membri ai sindicatului nostru. Al dumneavoastră, domnilor directori, care este?

Făcând abstrație de apartenența sau nu la un sindicat, actul managerial nu obligă și la aplicarea și acordarea tuturor drepturilor personalului?

Oricum, ce a fost, a fost! Nu va mai fi! Iar dacă vă pasă câtuși de puțin de oamenii cu care lucrați, nu doar cei din birourile etajului 1, gândim că s-ar cuveni să ieșiți la scenă deschisă și să recunoașteți că afirmațiile de genul ”atunci și cei care au participat la masa festivă din 28 iunie nu vor beneficia de sporurile aferente pentru 2 ore, cât nu au fost în posturile lor”, au fost o regretabilă eroare cauzată de … ce vreți dumneavoastră!

Acesta este un început al unei serii de articole despre ce se intampla in penitenciarul Ciuc, articole ce vor scoate în evidență comportamente, caractere, încălcare a legii, conflicte de interese, promovare de interese,etc. Consideram ca am acordat destul respect si am avut multă înțelegere pentru conducerea acestui penitenciar, care a găsit de cuvință să răspundă la onestitate cu ură, la dialog cu pumnul in gura, la respect cu mizerii.

10 răspunsuri la „Colțul neputinței și manipularea prin dezinformare”

 1. In sfarsit. Multe s-au schimbat la noi, dar în bine nimic ca nu-ti mai vine nici sa te uiti la poarta unitatii daramite sa mai intri. Cu o mana ne urecheaza de fata cu colegi sau detinuti, iar acum vrea sa ne ia si din bani???

 2. Cei care conduc de mult Institutiile Statului uita ca sunt si ei angajati! Tehnica de manipulare funcitoneaza din functii mari , metoda dezbina si condu e folosita pentru a creea intriga in rândul subordonatilor.
  _________________________________________________________
  Esti Director sau Adjunct= esti Dumnezeu. Daca a venit DNA si a luat pe cineva din unitate folosesti asta ca motiv de inraire a ofiterilor din subordine( sefi tura).

 3. Bă nene bă, am mai auzit așa ceva. Cănd a fost vorba de spor in foișoare.. nu mă că ăia stau. Stai tu mă!! Josnic ,dar cu interes din partea unui grup care și-a dat seama că pot pierde și ei CEVA! Uniți-vă toți și atunci să vedem dacă mai pot face acești deștepți ce vor. 🙂

 4. Umblă vorba că unele cadre au primit și cornulețe pe 29 iunie la masa festivă. Gurile rele spun că nu sor dat la toți. Sigur egzistda o iexplicatie.

 5. Nesimțiții și pupincuristi în se cred la Miercurea Ciuc mai presus de lege.
  Au uitat ca și în constituție scrie negru pe alb ca nimeni nu e mai presus de lege.
  Și DA domnilor, ăsta e rolul sindicatelor!
  Sa aibă curajul sa va spună ca legea trebuie respectata de toți, fără discriminare și ca trebuie sa îi acceptați ca parteneri de dialog social indiferent dacă va convine sau nu.
  Au de partea lor legea și nu se vor da înapoi sa va demaște mârșăvie.
  Giovani Stere

 6. AR FI CAZUL ODATA SI ODATA S-A SE TERMINE CU ASA ZISI INCORONATI CARE SE CRED DUMNEZEI IN ACEST PENITENCIAR AU UITAT CA AU 2 COLEGI PE CONSTINTA .

 7. circula informatii ca directorul miklos zoltan vrea sa-l detaseze pe roznov la penitenciarul vaslui vezi doamne ca a bagat-o pe csila in spital.Daca este asa ..atentie foarte mare domnule director! Csila prin comportamentul ei a bagat multi oameni in spital.V recomand domnule miklos sa luati mana de pe cei care vor sa faca ceva bun in penit. m-ciuc.ce nu mai puteti face ce vreti voi in penitenciarul m-ciuc?Csila este persoana care trebuie sa plece urgent din penit. m-ciuc altfel lucrurile vor lua o intorsatura puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *