Cătălin Predoiu, este noul ministru al Justiției

Cătălin Predoiu a reluat azi 26.11.2021, mandatul de Ministru al Justiției.

Polițiști de penitenciare au așteptări că o dată cu numirea domnului Predoiu să se rezolve ce nu s-a rezolvat în trecut. Mandatul anterior al ministrului Predoiu din timpul Guvernului Orban nu a fost unul care sa ajute sistemul penitenciar.

Avand in vedere acest lucru și sperând intr-o relație ce ne-o dorim in beneficiul personalului, dar si a sistemului din care facem parte, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar solicita domnului ministru promovarea in cel mai scurt timp punerea în aplicare a :

  • ,,Titlului specialist de clasa”, prin emitetea de către Guvernul României, a OUG care să permită punerea în aplicare.
  • Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la personalul contractual, militarii și polițiștii din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; precum si să aibă în vedere
  • acordarea voucherelor de vacanță/decontarea serviciilor turistice, în anul 2022;
  • indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, conform legii
  • actualizarea normei de hrană , conform indicilor prețurilor de consum, stabiliți de INS, și realității economice actuale, avand în vedere faptul că, în prezent, aceștia au depășit valoarea procentuală de 6%, iar, spre exemplu, OG nr. 26/1994 stipulează că norma de hrană se va actualiza atunci când este depășită valoarea procentuală de 5%, față de luna în care aceasta a fost calculată ultima dată; Acestea sunt doleanțele noastre și nu vrem decât ce alții au de câțiva ani, iar noi suntem doar la nivel de dorinta. Speram ca de data aceasta sa nu ne mai ascundem in spatele pandemiei si sa incercam sa susținem eforturile truditorilor sistemului penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *