Cand Dobrica nu-i acasa, Ioana Serban fără 75% ne lasa…

 

După discuțiile îndelungate privind plata majorărilor de 75% pentru munca suplimentară si munca prestata in zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale si zile care potrivit legii nu se lucreaza am crezut ca lucrurile vor intra pe un făgaș normal, chiar dacă majorările potrivit opiniei MJ si ANP nu se pot cumula. Opinia noastră este diferită, dar am putut să facem un pas intr-un blocaj creat intenționat de DGA IOANA SERBAN. Rămăsese sa facem alte demersuri pentru a putea sa găsim o cale in care opinia noastra sa aiba câștig de cauză.

Am ales să-i facem zob pe cei de la juridic pentru ca macar ei își asumasera un punct de vedere care ne scotea macar partial din blocajul total creat de Ioana Serban. Din momentul in care directorul general Dobrica a transmis in unitati adresa prin care obliga la plata majorarilor intr-o forma sau alta(spre deosebire de refuzul la plata la care obliga Ioana Serban) am crezut ca astfel vom reuși să ne ținem si de alte probleme stresante care vor face viata grea personalului de penitenciare. Probleme create de promovarea unui statut care daca trece prin Parlament in forma actuala va crea multe probleme.

Dar EROARE. Ca si data trecuta, în lipsa directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, într-un mod mizerabil, repet mizerabil, mimând o consultare( asa a prezentat-o DGA Plesa fără să aibe acordul acestuia sa trimita in unități o astfel de adresa deoarece situația fusese tranșată si era asumată prin dispoziție scrisă de directorul general) ce ar fi vrut să o faca cu oamenii din subordine, Ioana Serban transmite de fapt o nouă adresa prin care reia, invocand o serie de prevederi care nu au nicio noima si dorinta ei de a-și da dreptate, teza ei cu ilegalitate plății majorării de 75% pentru sâmbătă si duminica si pentru munca suplimentara.

Si asta pentru ca exista un singur destept in sistemul penitenciar și ministerul justiției. Restul sunt proști: ministrii, secretari de stat, direcțiile juridică și economică din MJ, director general, direcția juridică din ANP, sindicate. Mai mult, în urma adresei trimisă alaltăieri, s-au găsit si cativa pui de directori dispusi sa discute ineptiile doamnei de la primul etaj din ANP, autointitulata ordonator de credite. Asta ignorând dispoziția scrisă primită de la directorul general fiind pasibili de a fi sesizată de către noi Comisia de disciplină din MJ împotriva lor. Ce inseamna sa fi ipocrit. Dacă un subordonat, pe dispoziții mai mult decât îndoielnice, îndrăznește să explice că acea dispoziție nu este tocmai în regulă se grăbesc sa-l bage in Comisia de disciplină, atunci când au o dispoziție scrisă a directorului general ce exprimă obligația acordarii unor drepturi personalului aleg sa o ignore, dând curs unei fituici transmise de Ioana Serban.

Si ca lumea sa inteleaga cine e personajul va facem si o demonstrație a logicii ei. Cerându-i să ne explice cum vede plătite cele două majorări, ea spune astfel: daca munca se desfășoară într-o sâmbătă sau duminică, dupa ce a fost efectuată norma de ore din luna respectiva, nu se plătește în luna următoare majorarea de 75% pentru lucrul sambata, duminica asa cum prevede legea, asteptam sa treaca 60 de zile acesta fiind termenul pentru compensarea muncii suplimentare. Dacă in perioada de 60 de zile(exemplu ziua 58) ii acorda omului liber nu-i mai plătește nici majorarea de 75% pentru munca in ziua de sâmbătă sau duminica). Si asta tot nu era cel mai rau. Plătea in ANP doar cu 75% munca prestata sambata sau duminica fără vreun alt beneficiu, plătind mai prost munca in afara timpului normal de lucru decât cea desfășurată in program normal de lucru. Asta e minunea de gândire a ,,nepretuitei doamne”, un munte de orgoliu in raport cu argumentele oferite pe aceasta tema de zeci de oameni si cu personalul ce ar trebui sa-l protejeze din postura ce o ocupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *