Bugetul alocat Administrației Naționale a Penitenciarelor de Ministerul Finantelor si asumat mișelește de Ministerul Justitiei aprinde SISTEMUL PENITENCIAR ROMANESC

Bugetul pe sistem propus a fi alocat Administrației Naționale a Penitenciarelor si unitatilor subordonate de către Ministerul Finantelor Publice prin Proiectul de buget promovat în Parlament pentru aprobare, APRINDE SISTEMUL PENITENCIAR ROMÂNESC.

Si asta cu complicitatea Ministerului Justiției care a ales poziția struțului in aceasta situatie, iar ministrul justiției, cel care cunoaște foarte bine situația dezastruoasă in care ne aflăm, alege să tacă așa cum face de la începutul mandatului de ministru.

Asta în totală contradicție cu ministrul sănătății si al învățământului care, in felul in care au putut, au susținut în toate situațiile tot ce misca in ministerele ce le conduc, lucru care se vede pe buget propus.

Plecând de la salarii care au redat salariaților din aceste sisteme demnitatea, la cei care le-au arătat că există oameni cărora le pasa de nevoile lor și terminând cu dotările si investitiile facute. Vorbim de salarizare la nivel de an 2022, fără sincope in acordare si având toate condițiile pentru a face încadrări si achiziții pentru condiții de munca.

În schimb la noi, ministrul printr-o jenanta impotența administrativa alege sa sacrifice drepturi( vezi plata orelor suplimentare în 2018) obtinute exclusiv de sindicate in discutii cu primul ministru de atunci si prelungite prin OUG 114/2018, tocmai ca recunoastere a muncii foarte grele desfasurata de personalul din sistemul de aparare, in general si de cel din penitenciare, in special, prin nesustinerea unui buget indestulator pentru acest lucru, nefiind in stare sa plateasca nici macar ce au reusit sa obtina altii.

Ne comparăm cu cei din sănătate, când bugetul alocat pe personal NU reușește să acopere două luni de salarii? NU.

Mai vorbim de încadrări daca bugetul NU acoperă tot anul? NU.

Vorbim de condiții de muncă atunci când parcul auto ar trebui casat în proporție de 50-60%, iar mijloacele la dispoziție pentru efectuarea misiunilor ti-e frică să le folosesti deoarece riști să te rănești sau să te omori cu ele? NU.

Efectuează ministrul sau cei ce ne conduc cele 700-800 de mii de ore suplimentare ce nu pot fi compensate cu timp liber daca bugetul nu permite plata muncii suplimentare? NU.

Cine este de vină daca vom raspunde la nesimțire cu lipsa devotamentului, atât de bine scos în evidență de niste netrebuincioși atunci când e vorba de obligatii? Bineinteles ca personalul.

Ar trebui să va fie rusine, pentru ca asa cum va spuneam, suportăm impotența de a conduce destinele unor oameni care s-au dăruit acestui sistem.

Suportăm impotența de a genera soluții pentru nevoile noastre. Nici macar un buget care sa reușească plata unor drepturi stabilite prin lege de statul român nu sunteti in stare sa susțineri domnule ministru?

Am crezut ca printr-o îmbinare a devotamentului personalului cu o minimă grija pentru nevoile lui vom reusi sa găsim soluții care sa mai diminueze din imensul decalaj intre declaratii si realități. Ati dovedit ca nu va pasă.

Va oferim posibilitatea domnule ministru, ca pana sâmbătă cealaltă, când bugetul de stat va fi aprobat în Parlament, sa dovediti ca bugetul pentru personal al Administrației Naționale a Penitenciarelor va fi aprobat de asa natura incat sa acopere integral toate drepturile prevăzute de lege a fi acordate pe tot anul.

Si vorbesc de salarii, sporuri, plata ore suplimentare, munca sâmbătă si duminica, voucher de vacanta si toate drepturile pe care statul român ni le-a acordat dumneavoastră, iar dumneavoastra ca ministru va sunt asigurate cu vârf și indesat.

Altfel va trebui să suportați lucruri ce nu cred ca va închipuiți ca le putem face. Nu este o amenințare, ci este o punere în practică a ce ne obligați să facem. Sa muncim doar de cat suntem platiti.

Și daca nu va pasă va vom forța sa o faceți. Au trăit si alții asta.

2 răspunsuri la „Bugetul alocat Administrației Naționale a Penitenciarelor de Ministerul Finantelor si asumat mișelește de Ministerul Justitiei aprinde SISTEMUL PENITENCIAR ROMANESC”

  1. Fiică vitregă din totdeauna a mamei Justiție, ANP se va afla și anul acesta sub mânia neputinței. Nu-mi aduc aminte de vreun ministru ce să fii încercat măcar să îndulcească totala nepăsare cu care am fost tratați mereu. Și gândind măcar cu gândul că începusem a urca, cruda realitate ne trimise IAR în infernul lipsei banilor. Vreți să vă fie bine, treaba voastră. Noi nu dăm nimic. Nu-i de unde. Așa că, veșnic renegaților nu le mai rămâne decât o singură alternativă : să se facă auziți împreună!!

  2. Chiar vă puneți speranțe în acest sinistru Ministru al Justiției?

    Eu zic că ne înșelăm amarnic.

    Pe astfel de specimene le interesează doar bunăstarea personală și a clanului interlop din care fac parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *