Azi, o prima întâlnire cu ministrul justiției


Azi la ora 10.00, toate organizațiile sindicale reprezentative din Sistemul Penitenciar am avut întâlnirea cu ministrul justiției.
Probleme abordate:

 1. – aplicare lege 153/2017
 2. – aplicare prevederi acordare titlu specialist de clasa in concordanță cu prevederile aplicabile personalului din MAI
 3. – aplicarea prevederilor legii 223/2015 in ce priveste actualizarea pensiilor cu indicele anual al inflației.
 4. – actualizarea normelor de hrana și echipament
 5. – aplicare Decizie 51/2019 a ICCJ cu privire la uniformizarea la nivel maxim al functiei a salarizării
 6. – aplicare Decizia 63/2020 a ICCJ cu privire la plata sporului pentru munca suplimentară concomitent cu plata sporului pentru sâmbătă și duminică.
 7. – promovarea unei transparente totale în ce privește consultarea si promovarea actelor normative cu incidență asupra personalului din penitenciare.
 8. – continuare demersuri privind ocuparea posturilor vacante din sistem
 9. – plata sporurilor pentru perioada concediului la nivel de sistem, avand in vedere ca exista un număr extrem de mare de hotărâri judecătorești favorabile.
 10. Promovare Ordine de ministru ce vizează drepturi personal de penitenciare

Discuțiile au fost unele in care ministrul a încercat sa se pună la punct cu problemele ridicate, a recunoscut ca a mai purtat discuții cu privire la unele din problemele expuse și ca in timpul cel mai scurt vom avea și raspuns la aceste probleme.
Ne-a cerut o săptămână ragaz pentru a se consulta și cu cei de la MAI și eventual cei de la MApN pe problematica generala de salarizare si a ne putea da un răspuns și eventuale solutii, urmând ca săptămână viitoare sa ne vedem iar.
Termenul nu este foarte lung și urmează ca săptămână viitoare, in functie de răspuns sa îl anunțăm cu ce decidem sa facem.
Vom transmite și acest set de probleme asumate de toate organizațiile sindicale in format document pentru a avea și o comunicare scrisa, urmând sa primim și un răspuns scris.

Un răspuns la „Azi, o prima întâlnire cu ministrul justiției”

 1. Dl. Ministru știe de faptul că din punct de vedere medical personalul nu are treaba cu sectorul nostru medical?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *