Azi o noua runda de negocieri pe diferendele dintre sindicate si administratie pe Statut

Azi am avut o noua runda de negocieri pe diferentele de abordare a modificarilor aduse Statutului politistului de penitenciare. Prezent de aceasta data, ministrul justitiei Tudorel Toader a dat dovada de o altfel de abordare a demersului de modificare a Statutului. Speram sa-l tina si sa reusim ca miercuri sa definitivam in mod pozitiv aspectele ce ne separa.

Avem si timpul necesar, mai ales ca am vazut ca in aceasta saptamana Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu are pe ordinea de zi proiectul de modificare a Legii 293/2004.

2 răspunsuri la „Azi o noua runda de negocieri pe diferendele dintre sindicate si administratie pe Statut”

  1. Domnilor lideri de sindicat, se pare ca ministrul de interne Carmen Dan ne mai pregateste inca o ,,surpriza” de proportii:
    ,,Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că susţine în continuare eliminarea prevederii din Statutul Poliţistului care permite ieşirea la pensie a poliţiştilor la vârste de 44 şi 49 de ani, precizând că trebuie să rămână pensionarea la vârsta standard.”
    Ce ar insemna acest lucru?Dumneaiei pe ce planeta traieste?Conduce un minister si habar nu are ca a fi politist,militar,fpss-ist nu inseamna a fi tamplar cu tot respectul pentru aceasta meserie.Cum sa iesi la pensie la 60-65 de ani.Cred ca nu judeca ce gandeste! Ne puteti explica?
    Ce ne puteti spune? Se pare ca ea sustine ca are sprijinul senatorilor si deputatilor necesar ca sa efectueze modificarile in plan legislativ cat mai curand? Cred ca e momentul ca toate sindicatele din sistemul de aparare sa va dati mana si sa le pregatiti dumneavoastra o mare surpriza asa ,,noaptea ca hotii” ca tot e la moda si sa ii explicam ca un militar sau politist nu poate lucra pana la 60-65 de ani. Cum ramane cu grupa de munca ? Sindicatele sunt de acord cu o asemenea aberatie? Cu siguranta daca se va intampla asa cv vor pleca din sistem de doua ori mai multi colegi fata de cati au plecat dupa modificarile aduse la legea pensiilor si nici nu vor mai fi tentati tinerii sa aleaga o cariera in care isi risca viata,familia,copiii,sanatatea pe un salariu de 2500-3000 de lei si vor iesii la pensie la 60 de ani!!!

    1. Va putea sa elimine beneficiul anilor gastigati ca urmare a muncii in grupa I de munca atunci cand va fi eliminata si din legea pensiilor civile(263/2010), lucru mai greu de facut daca nu imposibil. Dar vom fi atenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *