Azi întâlnire la Ministerul Justiției. Semnare Contract colectiv de muncă

Asa cum va spuneam, azi la sediul Ministerului Justiției are loc o intalnire avand ca principalul punct pe ordinea de zi semnarea Contractului colectiv de muncă pentru personalul contractual din sistemul penitenciar.

Deși la ultima întâlnire ce a avut loc în decembrie 2017 stabilisem ca azi va fi semnat Contractul colectiv pe forma ce o convenisem, inteleg( deoarece avem doar o informatie) ca au mai fost făcute si alte propuneri din partea unei organizații sindicale, sens în care dacă vor exista motive de neînțelegere, Contractul colectiv nu va fi semnat azi.

Acest fapt va prelungi o stare ce există de vreo 2 ani, cu repercusiuni asupra unor drepturi ce sunt stabilite prin Contractul colectiv de muncă.

Cat despre contestarea de către FSANP a dreptului Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar de a semna Contractul colectiv, aceasta contestatie nu are temei dar nu face decât să dea satisfacție administrației ce constata o dezbinare a părții sindicale, lucru ce nu a fost posibil in ultimii cinci ani.

Dar nu-i asa, totul are un început. Evident care dezavantajoasă salariații din sistemul penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *