Azi a fost intalnire in cadrul Comisiei mixte de dialog in sistemul penitenciar

Azi începând cu ora 10.00, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc o nouă întâlnire a Comisiei mixte de dialog in sistemul penitenciar. Asa cum scriam despre prima întâlnire, pomul lăudat a început să se si usuce. Si nu pentru ca nu-i ,, pune nimeni apa”, ci pentru ca cei care ar trebui sa-l îngrijească o fac cum știu si fara sa poata decide ce fel de tratament aplica dialogului din penitenciare.

Si spun asta deoarece după mult timp, Comisia are în componență oameni( cu mult bun simt dealtfel) care NU pot decat sa faca informare despre problemele ridicate în majoritatea cazurilor de sindicate. Atât. Nu pot decide, nu pot spune decat ce au voie si astfel încât să nu se vulnerabilizeze in cazul in care ministrul afla ce s-a discutat( Doar atât reușesc să facă. Informează cu privire la discuțiile purtate).

Ori in opinia noastra, ședințele astea ar trebui să aibe si un altfel de rol. Unul in care sunt aduse la cunostinta probleme, dezbatem problemele si găsim si soluții ce ar trebui aplicate.

Azi am reluat problemele discutate la prima ședință, gandindu-ne ca vom avea după o lună și răspunsuri. Nu a fost asa. A fost o trecere in revista cu mențiunea că se va reveni cu adrese.

Singura promisiune fermă a fost făcută pentru data de 20 august si este legată de solicitarea FSSP de a fi pusi la dispozitie si discutati o serie de indicatori legați de munca suplimentară pe anul 2018, astfel:

-o situație pe sistem,

-una detaliată pe fiecare unitate,

-daca s-a atins pragul de 180 de ore?

-daca a fost cerut acordul sindicatelor pentru depășirea acestui prag?

-daca a fost depășit pragul de 360 de ore?

-in cate unități?

-cate ore din maximul de 360 de ore sunt facute pana la sfarsitul lui martie 2018?

-ce măsuri își dorește să ia ANP pentru a limita munca suplimentară. Daca vor dispune masuri impotriva directorilor care au depășit pragul de 360 de ore.

Speram ca macar aceasta problema sa o lămurim si de acolo înainte să începem să facem lumina in plata orelor suplimentare. Pentru ca înțelegem că în timp ce noi, sindicatele incercam sa simplificam lucrurile in ce privește plata muncii suplimentare, altii din ANP se chinuie să le complice. Speram ca aceste situații sa fie unele izolate si sa nu fie preluate in sensul dorit de acești,, perturbatori” ai legii. Altfel, de aici se va aprinde un sistem care sta sa bubuie.

2 răspunsuri la „Azi a fost intalnire in cadrul Comisiei mixte de dialog in sistemul penitenciar”

    1. Cel mai devreme ședința ar putea avea loc vineri,având în vedere ca au fost depuse aproximativ 2500 de cereri de mutări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *