ANP adresă informare demersuri susţinerea personalului încadrat din perspectiva posibilităţilor de avansarea în cadrul aceleiaşi categorii și ocuparea posturilor vacante de conducere pentru polițiștii de penitenciare

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor  transmite unităților din subordine adresa 51258/01.09.2020 prin care ne informează  cu privire la următoare :

  • În prezent, în Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate, se află în curs de desfăşurare concursuri, din sursă externă, organizate în vederea ocupării a 700 de agent, în cadrul sectorului operativ, respectiv a 122 posturi de agent, în cadrul sectorului medical.
  • Pentru perioada imediat următoare, este în curs de elaborare documentatia necesară organizării altor concursuri din sursă externă, în vederea ocupării unor posturi din sectoarele deficitare (economico-administrativ, reintegrare socială, medical etc.), precum şi a concursului anual pentru trecerea agenţilor in categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară, prevăzut de art. 96 alin. (1) din Legea nr.145/2019, privind statutul politiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare.
  • În egală măsură, pentru susţinerea personalului încadrat din perspectiva posibilităţilor de avansare în cadrul aceleiaşi categorii, în vederea creării unui sistem motivaţional propice dezvoltării in carieră, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va intreprinde în cursul acestui an demersurile necesare şi pentru ocuparea unor funcţii vacante prin concurs, dintre agentii şi ofiterii în activitate, în condiţiile stabilite de art. 98 alin. (1) şi (2) din Statutul politiştilor de penitenciare.
  • În acest sens, la momentul organizării unor concursuri prin această, modalitate, veţi avea în vedere, cu prioritate, posturile prevăzute cu coeficient mare de ierarhizare (spre ex: şef punct lucru, şef escortă, şef post control, ofiţer prihcipal etc.), iar numirea celor declaraţi “admis” să se realizeze pe coeficientul maxim al acestor funcţii.Totodată, vă aducem la cunoştinţă că preconizăm demararea acestui tip de concurs după publicarea Anunţului concursului organizat anual pentru trecerea agenţilor în categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară. 

2 răspunsuri la „ANP adresă informare demersuri susţinerea personalului încadrat din perspectiva posibilităţilor de avansarea în cadrul aceleiaşi categorii și ocuparea posturilor vacante de conducere pentru polițiștii de penitenciare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *