Adresă ANP clarificări la procedura de schimbare a polițiștilor de penitenciare din funcțiile deținute

Administrația Națională a Penitenciarelor transmite unităților din subordine clarificări prin adresa 47068 din 31.08.2020 referitoare la procedura de schimbare din funcție a polițiștilor penitenciare astfel:

Urmare a aspectelor dezbătute în cadrul video conferinței din data de 31.08.2020 referitoare la schimbarea polițiștilor de penitenciare din funcțiile deținute, vă comunicăm următoarele:

Potrivit art. 5 alin. 1 din anexa la Ordinul ministrului Justiției 2641/C/2020 “cererea de schimbare din funcție înregistrată la secretariatul unității se repartizează structurii de resurse umane. Structura de resurse umane verifică îndeplinirea condițiilor de ocupare a postului și solicită avizul șefului ierarhic imediat superior sau coordonatorului sectorului de activitate din care se solicită schimbarea, respectiv al șefului ierarhic imediat superior sau coordonatorului sectorului de activitate unde se solicită numirea”.

Din cuprinsul textului susmenționat rezultă că, cererile de schimbare din funcție se avizează de șeful ierarhic imediat superior sau coordonatorul sectorului de activitate. În situația funcțiilor care se subordonează direct conducătorul unității, nu mai există această obligație, pentru că directorului îi revine competența de aprobare.

Potrivit art. 6 alin. 1 lit. d) din anexa la ordinul ministrului justiției 2641/C/2020 interviul profesional are caracter A.obligatoriu în toate cazurile în care sunt necesare susținerea și promovarea uneia sau mai multor probe cu relevanță directă în ceea ce privește specificul funcției pe care se solicită schimbarea (de exemplu, în toate cazurile în care este necesară susținerea probei sportive, se va susține și interviul profesional).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *