A treia zi de protest. De data asta un pic mai bine

Si spun asta deoarece pentru prima data, dupa 3 zile de protest(azi de dimineata continuand protestul) directorii Penitenciarului Deva par a intelege ceva, sens in care au promis ca vor face ceva pentru a gasi solutii. Acel ceva ce nu au inteles sa il faca pana acum.

Si daca fiecare dintre noi incerca sa ajute cum poate, plecand de la liderii sindicatului Vulturul si terminand cu doamna Ioana Morar, careia ii multumim pentru implicare, singurii care au lipsit din peisaj a fost tocmai conducerea Penitenciarului Deva, care au lasat ca lucrurile sa se intample decat sa preintampine un protest de care aveau cunostinta ca o sa continue, alegand confortul personal decat o stare de normalitate.

Aseara cand schimbul a intrat in servici, schimb care in aceasta dimineata a ales sa protesteze fata de indolenta conducatorilor lor, la discutii cu ei nu a fost decat liderul de sindicat, nu conducerea.

Sa nu se inteleaga ca cineva doreste capul vreunuia dintre directori de la Deva, departe de noi gandul asta, am denatura sensul protestului colegilor nostri care au incercat sa arate cu subiect si predicat ca lucrurile nu sunt in regula, dar stau sa ma gandesc ce se intampla daca vreun onorabil ,,domn” detinut ar fi facut taraboi ca ,,i-a picat o plomba”, cam ce mobilizare de forte ar fi fost, in frunte cu directorul unitatii.

Diferenta dintre aceste  doua situatii, protestul ca urmare a dezinteresului fata de personal si o problema minora a unui detinut, este ca spre deosebire de detinut, care a gresit si executa o pedeapsa privativa de libertate, Administratia Penitenciarului DEVA si nu numai, alege sa lipseasca de libertate personalul. Acest lucru creaza tensiuni si atunci personalul reactioneaza. Si o poate face elegant ca cei de la Deva sau poate in altfel. Ramane sa stabiliti ce va doriti.

Domnilor conducatori, asa cum v-ati asigurat linistea sarbatorilor vorbind cu detinutii, faceti macar pe sfert efortul sa discutati si cu oamenii din subordine. Fara ei, toata povestea dumneavostra spusa detinutilor nu este decat o minciuna. Pentru ca ei sustin, muncind, renuntand la confortul personal si la linistea familiei, linistea dumneavoastra. Nu sunteti decat ce isi doresc ei sa fiti. Si daca sunteti buni e numai din cauza lor.

Va urez un an 2018 mai responsabil, in care sa faceti macar 50% din cat vi se ofera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *