A fost publicata OUG 114/2018 privind salarizarea

In Monitorul Oficial nr. 1116 din 29 decembrie 2018 a fost publicata OUG 114 din 28 decembrie 2018, privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

Exceptand o ,, inghetare” a elementelor salariale, ,,inghetare” regasita de altfel in toate ordonantele de salarizare, noul act normativ majoreaza cu 25% din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie prevazuta de lege pentru anul 2022 si cel/cea din luna decembrie 2018. Majorarea nu este ametitoare dar creste oarecum salariul. OUG reglementeaza in continuare plata majorarilor pentru munca suplimentara, pentru munca in zilele de sambata si duminica sau sarbatori legale, decontul voucherului de vacanta. Interesant va fi si modul in care vor fi aplicate prevederile Ordonantei.

Majoritatea prevederilor ce ne intereseaza se regasesc la pagina 17 din Monitorul Oficial mai sus amintit. Mai jos aveti si link-ul ce trimite la OUG 114:

OUG114.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *