1 Decembrie 2023. Ziua națională a României cu bune și rele…

 Azi, 1 Decembrie,  românii au sărbătorit ziua națională.  O zi care în majoritatea localităților a însemnat o zi a unității, o zi de sărbătoare.  O zi în care sistemul de apărare ordine publică și siguranță națională a participat la toate activitățile desfășurate cu această ocazie.

     Azi, 1 Decembrie,  colegii noștri din unitățile sistemului Penitenciar au participat la majoritatea activităților de defilare,  desfășurate în toate orașele, reședință de județ.  S-a întâmplat la Alba Iulia, Deva, Dej, Miercurea Ciuc, etc. Colegii de la Poarta Albă au defilat la București. Felicitari colegilor care au reprezentat cu demnitate instituția din care fac parte. Putea să se întâmple și în altele, dar atât pot unii dintre cei care ne conduc. Și vă dau un singur exemplu.

    S-a întâmplat în Tg-Jiu. Depuneri de coroane urmate de defilarea trupelor sistemului de apărare ce se regăsesc pe teritoriul județului Gorj.  Colegii noștri aleși pentru a participa la ceremonie, au ,,beneficiat de tot suportul din pat” a șefilor lor.  La manifestare prezent directorul unității,  doi ofițeri ce urmau sa depună o coroană, agenții desemnati sa participe la această activitate, în rest șefii agenților din operativ(director adjunct siguranța deținerii și regim Penitenciar, șef serviciu siguranță sau orice alt ofițer cu funcție de conducere și coordonare) oriunde altundeva decât alături de subordonații lor, trimisi sa reprezinte Penitenciarul Tg-Jiu pe persoană fizică. Aceeași șefi sunt cei care îi planifică în serviciu fără a avea schimbător pentru posturile de paza, fara a avea personal care să asigure paza deținuților la spital, să facă serviciul pe secțiile de detinere în condiții precare de siguranță.                  Asta reprezintă în opinia șefilor noștri atașament față de instituție, față de oamenii ce ii conduc. Este ușor și frumos să sărbătorești acasă,  lângă cei dragi ție și să dai dispoziție subordonaților sa participe la actiuni care să reprezinte instituția, toți lăsându-și pe cei dragi acasă, în timp ce conducătorii lor îi coordonau din pat. Orice asemănare cu situația din alte penitenciare nu este întâmplătoare. Este o stare de fapt.

            Și ca sărbătoarea zilei naționale să fie o expresie a libertății de exprimare, tot la Tg-Jiu,  alături de polițiștii de la EUROPOL, filiala Gorj, membrii Sindicatului SOLIDARITATEA 2004 Tg-Jiu, am ales sa ne manifestăm nemulțumirea față de bucuria ipocrită manifestată cu ocazia zilei unirii, de cei care conduc destinele acestei țări, un semnal prin care sa aducem la cunoștința conducătorilor că ne sunt datori și că ne mint de mult timp cu promisiuni.            Promisiuni ce vizau salarizarea sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională,  promisiuni privind statutul ce ar trebui sa-l avem în societate, lipsa implicării politicului în activitatea noastră…. Și ca să demonstreze că pot și că nesimțirea este fără limite, conducătorii Primăriei Tg-Jiu s-au gândit să reprime libertatea de exprimare, încercând sa interzică această manifestare de protest.  Noroc că reprezentantul Jandarmeriei conștientizând ca expresia voinței primăriei Tg-Jiu nu are acoperire legală, a leș doar sa supravegheze această activitate care s-a desfășurat mai mult decât onorabil.

         Ce am dori să transmitem Primăriei Tg-Jiu este faptul ca la 1 Decembrie sărbătorim pe cei care si-au adus prinosul de onoare, demnitate și jertfă. Ori în 1916, la Podul Jiului, prinosul de onoare, demnitate și jertfă l-au dat polițiștii, jandarmii, femeile și copii acestui oraș, în timp ce soții sau părinții acestora mureau pe frontul din Moldova. Și la asta nu participa ipocrita clasă politica. Sau o făceau forțată fiind de jertfa tuturor ce iau trimis să moară. Nu cred că au gândit vreodată ca cineva își va permite sa la restrioneze dreptul de a manifesta.

        Și despre asta ar trebui sa vorbim,  chiar dacă este 1 Decembrie,  ziua națională a României.

 

Un răspuns la „1 Decembrie 2023. Ziua națională a României cu bune și rele…”

  1. Și la Miercurea Ciuc directorul împuternicit a ales să-și trateze subordonații cu spatele alegând să plece în concediu.Nu e prima data când tratează cu sictir actiunile publice organizate cu prilejul unor sărbători naționale în care se defileaza. Felicitari colegilor care au defilat,iar ipocritului sa-i fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *