3 fără 5

 

 

Contrar așteptărilor după parcurgerea titlului, nu vă vom introduce în complexa lume a matematicii. Nu e cazul la noi, nici chiar dacă multe din personajele de azi sunt mari economiști sau mari maeștri în ale pașilor calculați din timp.

Iar vom vorbi despre lumea Ciucului, de ajungem să credem că am devenit un fel de Bronx al sistemului penitenciar. Zic Bronx că altfel clubul de negri nu ar avea legitimitate.

3 fără 5 este ora la care se aduc la cunoștința colegilor CITAȚIILE la COMISIA DE DISCIPLINĂ!!! Că tot a intrat într-o precară legalitate comisia de disciplină, că tot avem oameni cu studii aprofundate ce știu să formuleze sesizări peste sesizări, și că, de ce nu? avem și un 5% lunar pentru membrii devotați dintr-o comisie ce nici măcar nu lasă aparența unei imparțialități.

După mitingul de la sfârșitul lunii septembrie, când veștile despre Penitenciarul Miercurea Ciuc au ajuns și dincolo de ziduri, ne-am fi așteptat la o conciliere reală sau măcar la un armistițiu. Nu s-au întâmplat. Nu a fost să fie. În schimb au început să curgă sesizările la comisia de disciplină, cu protagoniști din Sindicatul Liber. Nu ca persoane sesizatoare, ci ca persoane ce au săvârșit abateri. Și ca să fie plin paharul, se fac câte două sesizări de persoană.

Iar citațiile se aduc la cunoștința oamenilor la 3 fără 5. Asta după ce, onor matematiciana contabilă economistă de profesie cu scaun de director economic deținut de ani fără număr, ca în guturelile lui Salam, nu ratează nicio ocazie de a țipa, de a certa, de a hărțui și de a pune la zid pe cine nu are la suflet.

Apropo, doamnă, vă simțiți mai bine după ce vă certați și vă hărțuiți subalterna? Nu cumva nu aveați cunoștință că atunci când trebuia să fie la ședința condusă de dvs. ea se afla în fața comisiei de disciplină sau tocmai scăpase din ghearele inchizitorilor? Ce v-ați gândit? Ia, uite, eu nu am putut instrui comisiile de inventariere că nu a fost prezentă X? Ce ar fi să vă opriți din toate aceste manifestări gratuite de superioritate? Poate veți descoperi că sunteți om. Sau, indirect și fără să vă dați seama, certificați faptul că nu aveți nici în clin nici în mânecă cu funcția de director, chiar și adjunct. Acum, chiar că e groasă treaba. Când plângeți să înțelegem că așteptați compasiune sau e din ciudă?

Un sfat ne permitem să vă dăm, atât : încercați să vă puneți în pielea ei. Vă garantăm că la un minim efort veți descoperi că nu e chiar așa ușor să nu termini cu prima comisie de disciplină, și să fii citată pentru a doua, la 3 fără 5!!

Va trece și peste asta, nu la mila dvs. apelăm. În schimb, vă aducem aminte că toate acele acte în baza cărora ați sesizat comisia de disciplină sunt emise cu încălcarea legii. Lege peste care și dvs. și domnul director, că din ecuație nu putea să lipsească tocmai el, ați trecut cu nonșalanță, făcându-vă legea proprie gintei ce o conduceți.

Dacă l-am adus în discuție pe domnul director, poate se cuvine să spunem că în elanul de care mereu dați dovadă, i-ați preluat din atribuții. Apreciem implicarea ce o aveți în bunul mers al unității, dar cum reușiți să fiți și director, și director adjunct economico-administrativ și să vă coordonați oamenii din subordine? În cele 8 ore legale de lucru, că doar știm că nu vă doriți nicio secundă să vi se plătească orele suplimentare prestate din loialitate!

Se spune că atunci când a fost DIP-ul în ultimul control ar fi constatat faptul că nu aveți niciun drept în a aproba Planul de transport. Se spune, că doar a rămas totul în aer. Mult zgomot pentru nimic! Cu toate acestea, dvs. îl aprobați zilnic. O, aprobare e greșit spus, pentru că de fapt aveți tupeul ca zilnic să îl tăiați de pe planul de transport pe unul dintre conducătorii auto. Mereu și mereu același conducător auto este tăiat cu mâna dvs. de pe planul de transport. Cum să ai atâta tupeu să interzici dreptul la muncă a unui om? Și tot pentru acel om să sesizezi comisia de disciplină pentru că nu îndeplinește o decizie ILEGALĂ a directorului?

Că tot veni vorba de conducători auto…Poate ne explicați și nouă cum reușește un anumit conducător auto să presteze ore suplimentare în timpul concediului de odihnă? Hai, nu fiți surprinsă, doar dvs. i-ați aprobat concediul!!!

Asta, în timp ce metodic, periodic, pe celălalt conducător auto aveți grijă să îl pixuiți în fiecare zi. Și așa de bine îl pixuiți, încât și lui, tot azi, la 3 fără 5, i s-a adus la cunoștință citația pentru comisia de disciplină, care comisie poate da lecții de sluj și de tortură psihică celor doritori.

Poate în unitate ÎNCĂ faceți ce doriți, încă… În schimb, recent instanța a dovedit că actele emanate de o comisie fantomă cu pretenții de organ se anulează. Acolo nu mai aveți cum manipula pe nimeni, iar marionetele ce cu atâta delicatețe le manevrați se vor dovedi copii de mingi în fața unor judecători.

Luna decembrie nu a fost niciodată una ușoară pentru Penitenciarul Miercurea Ciuc. Anii au demonstrat că mereu în decembrie au avut loc evenimente ce au dat viața oamenilor peste cap. Se pare că mai nou, începuturile dramelor au loc din noiembrie.

Opriți mascarada asta! Altfel, s-ar putea ca tot într-o zi, la 3 fără 5, cineva să ne facă ziua senină!!

 

Legolas

37 de răspunsuri la „3 fără 5”

 1. Lăsați…. că primește acuș 50 %, și ii trece supărarea. Doar a primit în fiecare an, că are abonament. Ea ce mai muncește în pușcăria asta. Hai Cilo hai că poți.

 2. Frumos articol și putine spuse din toate cele ce se întâmplă în penitenciarul M. Ciuc , nereguli și abuzuri zilnice sunt mult mai multe , se țin lanț, dar oamenii nu au curaj sa spună nimic. Au fost unii care au spus la celebrele controale, dar se lăudau cei vizați ca ” nu au ce sa le faca” , oare sa le dam dreptate? Acești colegi dacă vor avea probleme de sănătate pot sa îi dea în judecata pe domnii care ii zilnic îi siluiesc, sa nu uitam ultimul caz de înnebunire, nici ăla săracul nu s-a îmbolnăvit degeaba. Cum puteți dormii noaptea cu gândul ca sunteți atât de răi domnilor conducători? Nu uitați ” Fie roata și pătrată tot se întoarce ea odata” . Dragi colegi vizați fiți tari, suntem mulți care emapatizam cu voi și nu uitați „unde-s mulți puterea creste”.

 3. Foarte dureros ce se petrece aici, in unitatea in care lucrez de atatia an. Fara sa vreau, stau si ma gandesc la saracii colegi care sunt supusi acelui supliciu si asta in timp ce alti „colegi” beneficiaza de simpatia si totala afectiune frateasca cu toate ca sunt niste non name-uri ale societatii, singura lor „calitate” fiind ca de ani de zile au fost pupincuristii declarati ai celor care au stat in fruncea unitatii.
  Ca tot venii vorba de pupincuristi, s-a ajuns pana acolo ca un sef de logistica sa fie bagat in comisia de disciplina de catre un subaltern de-al dansului pentru simplul fapt ca nu si-a platit micul dejun la popota. Deci e chiar de rasul curciilor unde s-a ajuns.
  Evident, pupincuristul Csilip, ca despre el este vorba, marele popotar ( era sa scriu alceva), isi permite aceasta inclavare pentru ca va pleca in pensie si stie ca nu va mai avea de-a face profesional cu seful logistici (si el bagat in comisia de disciplina), transferat in “interes de servicu” la Vaslui, cu toate ca in prima instanta directorul Penitenciarului Vaslui a raspuns clar ca nu are posturi libere.
  Dar sa revenim la Csilip, pai cum sa afirmi faptul ca Roznov nu si-a platit un mic dejun de 9 lei frate in conditiile in care omul nici nu serveste masa la popota ta, da am zis bine, popota ta pe care intre timp ai trasformato in stana ta personala. Cum iti permiti sa vi cu asemenea elucubratii in conditiile in care tu zilnic pleci cu sacosa plina, servesti comenduirea de parca ai da de la tine de acasa. Evident ca o faci ptr ca ai fost mereu pe lista favoritiilor, ai luat mereu 50%, ca doar ai facut misiuni speciale langa soba. Singura ta misiune speciala, dobitocule, a fost sa faci cumparaturi de la furnizorii tai, din banii nostrii, de produse expirate ( vezi cazul cu micii sau carnatii expirati ) sa-i servesti personal pe cei pe care ii pupai in fund .
  Evident ca nu-ti convine faptul ca Roznov te-a prins cu matza in sac de atatea ori( cu varza in sac, cu carnea de la bucataria hotilor, cu ;egumele din depozitul AFV, etc)i, insa ce sanse are in fata acestui cioban parvenit care a ajuns la unitatea noastra prin mita pe care a dat-o sefilor? Ca deh, branza de oaie este la mare cautare. Crezi ca lumea nu vede cum Cila iti linge blidele la tine in birou? Sau cum cari casul cat roata de caruta lui Blaga si aceleias Cila? Lumea vede bre, insa lumea are bun simt si nu zice nimic. Ce ai facut in 20 de ani de puscarie? Ai pazit popota, treaba ta fiind facuta de civila care lucreaza acolo d,na Piroska, ca tu doar esti un analfabet, singura ta calitate fiind aceea de a mitui, saracule. Cica a luat 50% ptr faptul ca ai participat toamna la recoltatul de cartofi cu banditii. Pai primo, tu esti platit in state ca sef de escorta, deci asta era treaba ta, nu sa pazesti blidele lui Cila si doi avea cineva loc de tine acolo, la scos de cartofi? Ca doar era singura ocazie din an ca sa umplii cu cartofi beciurile tale si ai sefilor, nemernicule.

 4. Dacă ar fi doar acest ins pupincurist ar fi bine,dar mai sunt cativa care rup usile pt.2 lei .Mie scârbă ca dupa 23 de ani ajung sa traiesc asemenea vremuri cand colegul de lângă tine te vinde pt.50%.Vreau sa spun ca am lucrat si in alte sisteme dar mai dobitoci si mai tâmpiți oameni ca la pușcărie nu ai sa vezi și o zic cei veniti in ultimi ani.Ma gândeam ca mai mare prostie ca in armata nu este,scuze ca m am înșelat si pe deasupra se dau al dracu de deștepți.Aaaa sunt si f aroganți te trateaza de sus ,te duci cu o hârtie se uita la tine ca la c…… parca ar fi treaba ta. Dar finalul se apropie cat de curând.

 5. Foarte bine punctat! In cateva cuvinte, autorul articolului, a încercat sa descrie o frantura, o firimitura din tot ce se intampla la Miercurea Ciuc, si a reusit. Mai sunt foarte multe de spus. Din pacate, cei din conducerea unitatii, sar părea, nu au capacitatea de a empatiza si , pentru interese proprii dar nu numai, calcă peste oricine incearca sa nu fie de acord cu ei. In încheiere, citând-ul pe Iorga al nostru, as dori sa le readuc aminte zeilor din Penitenciarul Miercurea Ciuc, ca ” la Revoluția din Decembrie au murit aproape 1000 de români , ca eu sa am dreptul sa trăiesc și să mă exprim liber . Asa este colegule?

 6. Ce neam mai săturat de voi, ce neam mai urât de voi, tare greu vă mai suportăm să vă vedem în fiecare zi figurile mârșave, 18 ani m-am chinuit în pușcăria asta dar SCÂRBĂ ca acum nu mi-a fost niciodată, muncă multă, prostie și mai multă iar mâncătorie între colegi fără număr. Rușine conducerii că ne-a adus în halul ăsta, voi sunteti răspunzători pentru situația în care suntem

 7. Dragi colegi nu inteleg ce treaba au unii colegi in disputa asta cu conducerea ,despre Iorga ce sa zic el profita de faptul că este prost și lumea il lasa in pace să-și exprime si sa jigneasca pe multă lume ,,bâ ala tot in chirie sta”” asta e o afirmație de a domnului jurist.Eu o sa ii spun prieteneste ,potolește_ te pana nu e prea târziu si mai ai un pic pana la marea debarcarea.

 8. Penitenciarul M. Ciuc ar trebui sa pună un afis pe poarta exterioara ” Iubim pupincuristii, lingăii, analfabeții, dar angajam mai mulți în toate sectoarele ca sa fim ultraextra mulțumiți, nu angajam oameni inteligenți și capabili, nu avem nevoie, se accepta și cu calități de infractori /hoți, aceea sunt cei mai buni, care știu sa fure varză, sa facă o afacere cu banii angajaților și sunt premiați, mai sunt și alții, dar le vine rândul. Conducerea nu știe decât sa jignească, sa atace, sa umileasca , sa zdrobească atitudinea și celui mai puternic om. Cu cât ești mai lichea cu atât ești mai apreciat, cu cât sabotezi colegii și dai.cu ciocu și mai buni.Mă întreb colegi lichele și pramatii pe cine veți mai pupa în cur daca vor fi destituiți. Veți trece la următorii , limba e aspra deja…………..

  1. Vai doamne câtă dreptate ai !!! Păi ei au nevoie de fraieri care nu au nimic de zis care acceptă tot, fără să gândească ca se poate întoarce împotriva lui. Bă nene tu nu înțelegi ca nu ma poti obliga unele chestii tu chiar esti nebun ,tu chiar crezi ca ma speri cu comisia ta .Eheeeeee joaca-te cu focul si cu nervii oamenilor ca mai e un pic,aaaa si crezi ca ma speri cu lucruri comuniste si màrsave nu o sa reușiți gen lovituri pe la spate stai cuminte

 9. Pe bune că nu vă înțeleg… Conducerea se laudă că la toate controalele au ieșit excepțional, iar voi tot nemulțumiți sunteți cu un așa management! A…că poate nici nu au venit rezultatele controalelor sau că le-au ascuns de ochii nepotriviți din cauza conținutului acestora, asta nu mai contează. Principalul e să latre tare prin curte să nu-și piardă lingăii. Cum foarte bine puncta un coleg mai zilele trecute :adjuncții conduc unitatea, iar directorul află din fluturaș că e director. Pierdut manageri, îi declar nuli!

 10. Maine, marea imparteala pentru trimestrul III si IV. Succces celor meritosi, dar nu va puneti mari sperante. Comisii, comisii si iar comisii. Asa ca putini vor ramane pentru nominalizari. La noi esti vinovat de la sesizare. Nu este nevoie de hotararea comisiei de disciplina sa fiti scosi de pe liste.
  Hai sa va vad cu un top al celor cu sanse 🙂 🙂

 11. Dacă ai curajul sa spui „NU” la ceea ce ți se impune ești numai bun de băgat în comisia de disciplina, nu contează ca ceea ce ți s-a propus este ilegal, nu contează ca tu ai făcut mii de lucruri bune, contează doar ca ai spus „Nu”. Cei care au refuzat sa spună Da si-au asumat. Va venii vremea chiar și cea de apoi în care toată lumea va fi intr-o comisie de disciplină , nimic nu rămâne neplătit în lumea asta, ți se va da exact ce oferi tu , mai devreme sau mai târziu, dar fiți siguri ca așa va fi.

 12. Ooooo lăsați să le dea la cei ce ,,merita” ce ai facut 15 _25 de ani nu se vede dar ,auzi te rog sa nu mai trimiți unde vrei tu ca nu ma poti obliga oricine ai fi tu ,a nu se confunda cu căprăria aviz amatorului !!!

 13. Marea împărteala a 50% a avut loc, unii fericiți, alții scârbiți, nu mai încape loc de cine are merite sau nu, încă este loc mult de linguseala. Dar, Cum suntem obișnuiți sa fim tratați așa nu ne mai mira nimic, nici chiar sfidarea pe fata a celor care primesc a nspea oară ca doar se pensionează dintotdeauna și se vor pensiona încă mulți ani de acum încolo. Mereu vor fi aceeași oameni care au primit și încă vor mai primii. Cum la unii nu se accepta nici schimburi de tură și alții sunt chemați de acasă deși concediul de odihna e intact și face și tura și mai vine și în plus pentru ore suplimentare și mai multe asta nu înțeleg sau poate ca da, na e greu cu bonele filipineze la M. Ciuc. Unui mumă altui ciumă, e plina pușcăria de nepotisme stiute și neștiute. Alooo ANP cât va mai trebuie sa va treziți, nu credeți ca am indurat destul, cine credeți ca va mai candida pe un post la aceasta pușcărie? Orașul e mic și toată lumea știe, nimeni nu mai vrea nici poarta sa o vadă ca sa nu mai vorbim de văzutul celor care conduc pușcăria. Deșteptarea, suntem la atâția ani după revoluție, chiar ne dovedim noua ca am rămas tot un popor de subjugati?

  1. Acesti oameni fac legea in puscarie dar sa fiu al dracu daca ma mai duc la insante ,bucatarie ,ppd etc .Ba om bun esti legat la ochi tu chiar nu vezi ,tu dai la unul de 2-3 ori cu 4 ani vechime tu iti dai seama ce faci dar la nea Marcu nu ii dai pai nu va e frica de Dumnezeu ?

 14. Corect.. Consider că cei vechi ar merita premiați pentru întreaga activitate și nu executați pt că nu sunt yes-man acum în ultimii ani(exemplu dl. MARCU)

 15. Pentru colegi care mânca 💩, vi se pare corect ?,Ca un agent cu vechime să refuze o dispoziție de escortare a unui ppl la UPU?

  1. Bă tu de comentezi ciocu mic ,si cred ca acu ti _ai dat seama ca nu e bine sa iti pui numele ,iar ai gafat_o .,,Mânànci” tu in ghium cred ca de asta nu te poti concentra ti se trage de la fasolica .Tare ma tem ca ai o functioară pe undeva dar nu te supăra că prost mai esti !!😆😆😆. Apropo de dl Chițu are cine sa il judece tu doar esti observator acolo nu pune tu intrebari ca nu esti in masura! Daca ai sânge cum zici de ce nu iti dai numele lingușitor mic ce esti!

  2. Muntene tu chiar dacă te ascunzi semnalizezi de la distanță, ia câteva ore de gramatica tinere , nu te băga acolo unde nu cunoști.

 16. D-l BlandulBlen vrei 50% după ce esti cel mai mare sifon din PVC? Nu tu dădeai pe țevă ca nu e nici un coleg compentent la PVC in afară de tine,toți erau slabi cu toate că aveau vechime mai mare ca tine in sector?Și ce să vezi că te superi când apăr alții mai sifonari ca tine.E greu când îți ia altul locul la pupat nu?

 17. Alo domnu jurist am inteles ca va pregătiți într-un final pt cele 6 luni. Te intreb cam unde poftește inimioara ta sa faci (nu ca ar fi corect poate ceri aprobării de la Geza sa lucri peste program).La cat de inteligent esti tu poti face orice.Cartofi nu mai sunt dar avem un loc de sef de post poate te intereseaza sau poate vrei un sef de tura ,ce zici?Ai cam rămas ultimul rebut dar m am gandit sa iti cumpărăm vreo 2,3 hoti sa ii comanzi la pensie asa de plictiseala ! Aa si 2_ 3 ghiumuri pt gurita ta păcatoasa!

 18. E frumos la voi in SNLP domnilor și doamnelor care ne conduceti? Aveam pretenții de la voi,dar dacă acceptați sa va reprezinte doi oameni ca “anonanimul” și veterinarul,rău de tot ați ajuns.Decat sa ma apere un așa analfabet mai bine îmi accept orice sancțiune.Stiam de la început ca “anonanimul” e un analfabet,ca doar nu e prima greșeală gramaticală pe care o face(a se vedea postările lui de pe Whatsapp și nu doar) și uite ca a semnalizat singur.Mi-e rusine de ce postează,dar ce sa fac? Decât sa merg in sindicatul reprezentat de oameni competenti și deștepti și sa fiu hăituit,mai bine îi suport pe analfabet și pe veterinarul șovin.Domnilor și doamnelor de la conducere lăsați orgoliile și gândiți cum trebuie sa o faceți.Dati dovada de lideri și gândiți-va ca dacă ați face parte dintr-o comisie de examinare și ați avea un candidat așa analfabet sigur nu l-ați angaja.Cum poate omul asta sa fie reprezentant a ceva?Ne văd colegi de la alte instituții și se mira de ce oameni avem angajați.Mai vrea și respect.Bine ca lucreaza intr-un mediu închis și nu ia contact cu multă lume.Daca individul asta era polițist sa oprească oameni in trafic și sa întocmească niște procese verbale Viorica Dancila era uitată de mult timp.Muntene așa ca sfat,daca mai postezi ceva,măcar nu te semna.Dupa ce ca ești prost,mai esti și mândru.Pune mâna pe o carte de gramatica pana stai cu nasul in ghium și poate pana la pensie scrii și tu o fraza așa cum trebuie.

 19. Domnul Cristi vreau sa va urez Crăciun Fericit in primul rand si ca sa trec direct la subiect ca intreb pe ce criterii dati 50%? Eu zic ca multe chestii de prin spate sau de afara nu le stiti .Colegi pe care ii considerati merituoși se ocupa cu lucruri necurate( fura,combinatii stiti de care,rezolva probleme in timpul liber),va denigreaza pe sectia 1 si ppd da,nu credeti nu?Premiatii in continuare poate cu timpul va dați seama sau poate nu?

 20. dracul sa-l ia pe cel care a infiintat aceste mizerii de 50 la suta.Ce inseamna lucrari de exceptie?Oare Ludovic Orban stie despre aceste hotii?

 21. Puterea asupra altora este urâtă. Este inumană, deoarece a avea puterea asupra cuiva înseamnă să reduci pe acea persoană la un obiect. Devine proprietatea ta.
  Puterea asupra cuiva reduce individualitatea celeilalte persoane, îi reduce spiritualitatea până când ajunge să devină un bun, un obiect.
  Puterea asupra altora este distructivă – este în totdeauna distructivă. Într-o lume mai bună, oricine este ambițios – cine vrea să fie mai important decât alții, în fruntea altora – ar trebui să se trateze psihologic.
  Fiecare este unic, comparația este imposibilă! Fiecare ființă omenească este unică. Nici nu se pune problema ca una să fie superioară sau inferioară. Da oameni sunt diferiți. Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, dar nici egali nu suntem. Oameni sunt pur și simplu unici, incomparabili. Tu ești tu, eu sunt eu.
  Deci, aveți grijă cui îi dați putere, pe cine lăsați să-și exercite influența asupra voastră. Nimeni nu vă poate obliga să vă încălcați principiile de viață, nimeni nu vă poate forța să faceți lucruri ilegale și ilogice.
  Se spune că, puterea este cel mai periculos drog. Pot să vă dau un exemplu de o persoană care este deja dependentă de acest drog – dar cred că-l cunoașteți deja – eu vreau doar să rog pe acei ce încă îi pun la dispoziție doza zilnică, să înceteze. Domnilor și doamnelor! Și traficul de droguri se pedepsește. Odată și odată veți fii duși în fața instanței să răspundeți pentru acestea. Ulciorul nu merge de multe ori la apă, este o vorbă din străbuni, o vorba ce ar trebui să vă dea de gândit.
  Cunosc și principiul după care defilați prin viață – orice, mie să-mi fie bine- dar te întreb, bine trebuie să-ți fie numai în Penitenciarul Miercurea Ciuc? Oare, nu există viață și după cei 25-30 de ani pe care îî vei petrece aici. Nu crezi, că vei ajunge la o vârstă la care socializarea, prieteni, vor fii importanți? Te vei întreba, ca mulți alți care au fost ca și tine, traficanți de drogul puterii, lingăi, pupincuriști, oare de ce mă ocolește lumea, de ce nu mă salută, de ce sunt exclus din multe grupuri.
  Poți să inventezi orice despre mine, poți să scrii ce vrei, să mă denigrezi oriunde poți, la PPD, la Plimbări, pe secția I sau a II-a și de ce nu pe a III-a, în orice birou sau la orice chef, pe mine nu mă poți termina. Poți să-mi iei orice, – chiar și 10% pe trei luni din salariu-, dar nu mă poți termina, deoarece nu am încercat sub nici o formă să te influențez, să te impresionez făcând ceva supraomenesc. Am încercat să te ajut, să te învăț din lucrurile la care mă pricep, am încercat să te fac să te acomodezi cu viața din acest penitenciar, să-ți fiu alături ca și coleg în clipele grele, iar dacă tu mai considerat prieten, pentru mine a fost mulțumirea supremă pe care o puteam primi din partea ta. Totul îmi poate fi luat, însă relația ta față de mine va rămâne aceeași; nu se pote schimba fiindcă, în primul rând, e o simplă relație de colegialitate, bazată pe respectul meu față de tine ca și om, iar dacă tu crezi că îmi ești superior, șef sau mentor, te înșeli. Nu ești cu nimic mai presus de mine, nu îmi ești superior, nu îmi ești nici egal, cum nici eu nu sunt superior ție. Suntem doar simpli indivizi, unici, pe care soarta, nevoia de a supraviețui, ia făcut să lucrăm împreună. Poate ești pus să îmi coordonezi activitatea, poate să punem umărul împreună la executarea unei misiuni, dar nu poți să mă judeci tu pe mine, cum nici eu nu te pot judeca pe tine.
  Trebuie să ne uităm fiecare la noi, apoi să dăm verdicte despre ceilalți. Să hotărâm ce sancțiune merită, cât să-i luăm din salariu, cum să-l terminăm. Fii un exemplu de corectitudine, fii cinstit și corect, atunci voi accepta orice sancțiune îmi vei da tu pentru greșelile mele. Dar vă cunosc, sunteți angajați toți după mine în acest penitenciar- exceptând bine înțeles pe domnul Iorga-, cum eu nu am fost corectitudinea întruchipată, nici voi nu sunteți. Deci, hai să terminăm toate jocurile astea de-a – eu sunt șeful, eu sunt puterea – și să ne vedem de treaba noastră, iar atunci când simțim că ceva nu merge bine, să ne punem la masă și să discutăm, să găsim rezolvarea divergențelor.
  Nu mă judeca niciodată după faptele pe care le-am făcut, nu știi tu de ce le-am făcut. Numai eu sunt conștient de ce le-am făcut. Sunt făcute de mine și mi le asum. Ai și tu curajul și asumăți faptele tale, iar dacă încerci să mă judeci, nu te supăra că voi folosi toate metodele și ajutoarele de care dispun să îți demonstrez, că, după părerea mea, am dreptate și am făcut ceva corect, ceva corect după principiile mele de viață.

 22. Multumim duamna Cila sunteti o persoană nemaipomenită nu stiu ce s – ar face puscaria fara dumneavoastră mi_ e groaza cand mă gandesc ca o să vina ziua in care ve_i pleca in co prelungit .Duamnă cine mai dă salariu offf doamne😭😭😭 ce ne facem ,cine mai glumește, cine mai plânge pe umărul portarului de la sală cine va mai pregateste naiva căfeluță .Aaaa am uitat ca băiatul blond de la ușă a plecat ,săracul toata viata ia fost un calvar a fost sortit să guste din mâncare, viata de càine.Da poate da Istănăm si găsiți un alt umăr mai tânăr și mai umil care sa va intelega acestă soartă nedreaptă.Va pupă tati😜😜😜 și fiindcă sunt un domn nu cum crezi tu iti zic Crăciun Fericit.

 23. raspunsul de la controale inca nu au sosit,sa nu te bucuri cila ca ai scapat.Te mai sustin coloneii pusi in fruntea A.N.P.-ului,dar putin conteaza asta.te bucuri ca esti buna la cheltuit de bani publici,la asta se pricepe toata lumea.

 24. a iesit la pensie cel care a dus-o f.greu in penitenciarul m-ciuc,un om care toata cariera lui a slugarit sefii,a fost un individ care tinea legatura intre personal si sefi.Supararea mare este pentru cila pentru ca nu mai are cine sa-i faca clatitutele.

  1. Domnilor din A.N.P. si de la M.J. ce asteptati?Analizati urgent situatia din M-CIUC unde in urma controlului s-a constatat ca 60 la suta din efectivul de personal lucreaza sub presiune psihica din cauza acestor conducatori pe care i-i tineti in brate,ce doriti sa ajunga in spital cadrele? Pe seful biroului logistica care va pus pe tapet toate neregulile din penitenciar ati avut nerusinarea de a-l detasa la alta unitate pentru a nu deranja pe fosti dumneavoastra colegi ,actualmente stapanii puscariei m-ciuc.Rugam sindicatul din penitenciarul M-Ciuc sa sesizeze urgent Comisis de abuzuri din Senatul Romaniei cu privire la situatia din M-Ciuc,precum si despre relatiile de prietenie dintre sefii A.N.P. si sefii din penitenciarul m-ciuc ceea ce duce la imposibilitatea de a lua masuri impotriva lor ,si a readuce un climat de munca normal in unitate.

 25. va rog sa publicati toate comentariile la adresa conducerii penitenciarului m-ciuc,pentru ca se interpreteaza ca odata cu detasarea lui Roznov au incetat conflictele.

 26. Mare realizare a sindicatului! Dupa ce a terorizat o unitate intreaga,d-nul Gergel de la m-ciuc a fost numit comandant la Bacau,

  1. Dacă e sau nu realizare sindicatului asta ramane de vazut, idea e ca a plecat si lucrurile s au mai limpezit .Acu sa vedem ce o să fie cu domnul Brailoiu la comanda ,ramane de vazut. Referitor la grupul facut de domnul Cristi acesta s a pripit cu copii de 2_3 ani la pușcărie,,Tuca Blonda cu al ei fat frumos,pictorul din poarta ,bona filipineza si altii care plâng după el. Rog pe domnul Brailoiu sa nu aplece urechea la sifoanele manipulatoare!!Hai Dane.

 27. Și uite așa oameni buni (cu caracter și fără) am reușit sa “avansam” un om drag tuturor,chiar și celor care ii zambeati in fata și pe secția l va plângeai ca va termina psihic!
  Am văzut câteva scârbe care plângeau cu lacrimi de crocodil ca nu mai au unde sifona,dar le-a trecut in momentul in care și-au dat seama ca activitatea lor nu se încheie atâta timp cât mai exista șefi.Asa ca s-au scuturat,s-au spălat cu apa rece,au pus și Busuioc in ea ca sa le meargă bine in continuare și uite așa va veni Radu fiecărui șef sa fie lins.
  Lingăul de la popota a plecat,Roznov se întoarce și toate lucrurile intra pe făgașul lor.Csilla dragá hai sa facem cumva sa-ți dam 50% și sa scăpăm și de tine,ai cuvântul nostru ca te propunem noi…..doar sa ne vedem scăpați de tine.Au început sa dispară și acele tipizate prin care “obligam” prostii de medici sa declare ca nu fac fals in acte (nu de altceva,dar noi suntem un exemplu de corectitudine și de legalitate).
  ”Noi conducerea…..” Ma scuzați! Nu așa trebuia sa încep,asta era replica altui zeu celebru.Asteptam noua conducere sa discute cu noi și sa ne ceara pareri când vor sa ne imbunatateasca conditiile de munca,ca doar pentru noi o fac și văd un lucru cât se poate de normal sa asculte și părerile noastre,nu sa facă cum cred ei ca e bine.
  Domnule Brailoiu (pentru noi încă ești un domn) pana cand deții o parte din frâiele pușcăriei am următoarele rugaminti la tine:
  1.Nu promova proștii și lingăii !
  2.Nu pleca urechea la orice informație(verifica întâi) !
  3.Nu uita ca valoarea unui om nu e data de vechime!

  Numai bine!

 28. Colegule nu te supăra că îți spun,dar nu pot să fiu de acord cu tine in totalitate.Calitatea omului nu e dat de vechime cum zici tu ,dar să nu imi spui mie că Țuca blondă și pictorul au valoare ca stiu sa cotrobăie in agentii. Hai sâ facem un exercițiu de gàndire și te rog sa te gàndeste ce ar fi cu astia 2 pe sectie supraveghetori nu crezi ca ar pune hotii in cap?? deh ei merg pă lege !!Asa ca de calitatea omului ,de vechime si de altele sâ discutam in alt context nu trebuie generalizat poate tu esti excepția sau nu….?

 29. Mimi ai dat cele mai proaste exemple posibile.Ma refeream la faptul ca sunt oameni cu putina vechime,dar foarte capabili și care au multe de oferit,doar ca nu sunt puși in valoare pentru simplul fapt ca sunt drepți.Legat de mine,nu ma consider o excepție sau vreun exemplu,dar am certitudinea ca nu ma poate arăta nimeni cu degetul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *