22-24.11.2019 Consiliu Federativ al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

În perioada 22- 24 noiembrie  2019, la Sibiu se desfășoară lucrările  Consiliului Federativ al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, adunare la care participă președinții sindicatelor afiliate.                    Invitați reprezentanți ai Ministerului Justiției și  Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe ordinea de zi: discutarea potențialelor soluții la problemele curente împreună cu reprezentanții angajatorului și pregătirea viitoarelor acțiuni sindicale.

Domnul general Cătălin Bejan, consilier al ministrului Justiției împreună  cu domnul director general Cristian Pleșa, comisar șef de poliție penitenciară, au răspuns la probleme transmise de către președinții  sindicatele afiliate, probleme legate de promovare legislație concursuri din perspectiva modificării Statutului politistului de penitenciar, lipsa personal, concursuri, condiții de muncă, buget, actualizarea valorii gradului profesional cu salariul minim pe economie, înființarea grupelor operative in toate unitățile penitenciare, etc.

2 răspunsuri la „22-24.11.2019 Consiliu Federativ al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar”

  1. Buna seara. Aceasta intalnire a fost nu doar productiva ci si benefica din punct de vedere informational. Au fost stabilite niste urgente privind unitatile din teritoriu. Grija cea mai mare a fost si ramane continuarea angajarilor in sistem. Instabilitatea de la MJ privind ministrul si consilierul ne afecteaza direct! Prin numirea d-lui Predoiu si a d-lui Bejan s-a realizat o legatura intre sindicate- reala – in cunostinta de cauza pentru rezolvarea problemelor. Eu sper sa nu asistam iar la alte nominalizari care ar face sa reluam din nou un dialog! Indiferent de interesele politice ale alesilor nostrii ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna factorii politici importanta si dorinta noastra pentru o colaborare productiva cu oameni care chiar cunosc situatia din sistemul penitenciar. Sistemul nostru ori e e blestemat, ori interesele meschine fac sa nu avem o conducere stabila! Raman pe pozitii si sper sa realizeze politicienii ca nu cunosc problemele fara consilierii care le fac treaba !! Inchei prin a spune: „Lupul paznic la oi” ,,adica ai grija ce „consilieri” ai! ca a mai fost unul cu mandat scurt si chirie, cai, interese 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *