22.02 2021 protestele polițiștilor de penitenciare au continuat la Ministerul Justiției

 

22 februarie 2021  ora 11.00, protestele polițiștilor  din penitenciare au continuat la Ministerul Justiției.

 

Ministrul Stelian Ion a invitat la discuți  pe reprezentanții polițiștilor de penitenciare.

Din lista de revendicari transmisă Ministrul Justiției ne informează :

–  va fi elaborat proiectul de ordin MJ  cu prin care se poate acorda titlul  de specialistul de clasa pentru polițiștii de penitenciare , similar  polițiștilor din MAI.

– Ministrul Justitiei va semna proiectul de OMJ cu privire la plata orelor suplimentare orele suplimentare cu respectarea  Deciziei ICCJ nr. 65/2020 (majorarea de 75% din baza de calcul, acordată pentru activitatea desfășurată de funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, cu drepturile aferente muncii suplimentare prestate de aceiași funcționari peste programul normal de lucrul).

– plata indemnizatia de concediu cu sporuri . Pentru a se asigura interpretarea şi aplicarea unitară, Ministrul Justitiei a sesizat Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunțe asupra problemelor de drept care au fost soluționate diferit de instanțele judecătorești (Recursul în interesul legii).

Protestele continuă până când revendicarile ne sunt rezolvate.

Joi 25.02.2021 la Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Miercurea Ciuc,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *