2020 un an pierdut pentru oameni. 2021 un an despre ce??? Depinde numai de noi…

Anul 2020 a fost un an cu de toate. Despre oameni, dar mai putin pentru ei, despre multi bani, dar putini pentru noi, despre onestitate(putina) si mizerie(foarte multa), despre o bruma de incredere(distrusa si asta de politic) si despre o MARE de dezamagire. A fost un an in care am vazut mai abitir ca niciodata mocirla politica in care se scalda Romania, mocirla in care(cu regret o spun) ne-a placut si noua sa ne balacim.

A fost un an in care am facut numai contabilitate. Am adunat imbolnaviti COVID cu morti de aceeasi boala(sau nu), am adaugat la asta multime de restrictii in numele binelui comun(o mizerie) si a dat un rezultat care contine multe miliarde de euro cheltuite si ajunse in buzunarele celor care au ,,gestionat” aceasta criza, umfland niste buzunare care crapa deja de bani publici. De partea cealalta o populatie saracita, fara reactie si determinare de a schimba lucrurile.

Ce ne asteapta in 2021??

Deja primele semne le avem. O justificare a neputintei prin inghetarea veniturilor majoritatii salariatilor la nivelul decembrie 2020. Bineinteles ca mizeria continua, cu majorari in zona de magistrati, care se dovedeste o data in plus ca prin veniturile pe care le incaseaza  si pe care au avut grija sa si le securizeze(singura categorie sociala) au facut de ras termenul ,,salarii nesimtite”. Pusa ca anatema altor categorii de salariati. Si mai sunt cate unii. 

Este de dorit o reactie a noastra de natura a arata ca lucrurile nu se pot incheia asa. Ca putem sa impunem o alta abordare in gasirea unor solutii care sa fie favorabile tuturor. Daca vom sta cu mainile in san, vom contabiliza si noi dar diferit de cei cu buzunare pline. Vor fi dezamagiri  si frustrari care paradoxal ni se vor datora tot noua, datorita pasivitatii. Nimeni nu spune ca 2020 nu a fost un an greu sau ca 2021 nu va fi la fel(sau poate mai rau). Dar poate ca a venit momentul sa-l simta toti. Nu unii primesc mii de lei, iar altii 30 de lei. Nea Nicu la vremea impuscarii ne momea cu 100 de lei, bani grei in comparatie cu mizeria de 40 de lei cu care momesc ,,minunatii nostrii conducatori” pe cei mai saraci lucratori din Romania. Si cu toate astea a platit chiar daca ne lasase cu datorii 0. 

Vorbeam de momente. Poate a venit momentul ca cei care ne conduc sa inteleaga ca ciocoismul a fost intotdeauna ,,rasplatit” cu ura si revolta. Poate a venit momentul, in cazul in care vedem ca nu pricep, sa le aducem aminte prin ATITUDINE. 

Marti, 05.01.2021 vom avea o prima interactiune cu ministrul justitiei. Nu imi doresc doar o mimare a dialogului din partea acestuia, cum nu imi doresc o mimare a atitudinii de catre noi, reprezentantii oamenilor. Mi-as dori pentru noi a unire a intereselor pentru a le fi mai bine colegilor nostrii. Imi doresc o rezolvare a doleantelor noastre, tocmai pentru a preintampina alte forme de manifestare.

Si pentru ca pasim in 2021, va urez  AN NOU cu sanatate, bucurii si implinirea a tot ce va doriti!

Florin Schiopu                                                                                                                      Presedinte                                                                                                                                  Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *